Közélet

2016.08.27. 16:31

Vannak még jó emberek!

Akkor, amikor az emberek egymás iránti segítőkészsége sokszor kívánni valót hagy maga után, engem olyan pozitív hatás ért, amit szeretnék másokkal is megosztani.

Szoljon.hu

Augusztus 10-én idős rokonunkkal Mátraházára, a Gyógyszanatóriumba mentünk, amikor is Jászalsószentgyörgyre érve azt vettem észre, hogy a bal első keréktől füst árad. A Barkács bolt előtti parkolóban megálltam és a bolti eladó hölgytől kértem segítséget szerelő elérésében. A hölgy kétszeri telefonálás után tudott egy telefonszámot adni, ez azonban nem vezetett eredményre, mivel a szerelő nem volt ott. Visszamentem az autóhoz, leszereltem a bal első kereket, mely forró volt.

Ekkor parkolt mellém egy középkorú hölgy, aki megkérdezte, hogy tud-e valamiben segíteni? Kértem tőle, hogy egy szerelőt kerítsen nekem. Ő is az előző szakembert javasolta, de mondtam az sajnos tárgytalan mert nincs itthon.
Erre megállította egy kerékpáros ismerősét, hogy ő tud-e másik szerelőt. Nem tudott, de meglátva a túloldalon a postást, átment, hogy az biztosan tud segíteni. Ekkor ott termett egy fiatalabb hölgy is – aki a polgármesteri hivatal dolgozója volt – és ő már intett, hogy hívja a szerelőt. A szakember mintegy 10 perc múlva meg is jött, elhárította a hibát. Így jó egy órás kényszermegállás után tovább tudtunk menni.

Ezen idő alatt hirtelen legalább hat ember tett tanúbizonyságot emberséges segítőkészségéről, melyért ezúton is szeretném valamennyiüknek még egyszer hálámat és köszönetemet kifejezni. Bízom benne, hogy az érintettek magukra ismernek és kívánok nekik további jó erőt és egészséget.

Hamar Mihály, Szajol

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!