Hírek

2007.03.15. 13:56

Kifütyülték a miniszterelnököt

BAMA

Az Országház előtt a Köztársaság zászlajának ünnepélyes felvonásával megkezdődtek az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező állami ünnepségek. Az erdélyi magánlátogatáson tartózkodó Sólyom László államfő helyett ezúttal a miniszterelnök adott engedélyt a zászlófelvonásra. Az ünnepi eseményen jelen volt Szili Katalin házelnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, és ott voltak a diplomácia testület tagjai is.

Amikor Gyurcsány Ferenc megjelent a téren a kordonon kívül összegyűlt néhány száz fős tömeg hangos fütyülésbe, kiabálásba kezdett. A Kossuth teret és a környező utcákat reggel teljesen lezárta a rendőrség. Az érdeklődök fémdetektoros kapukon keresztül juthattak az ünnepség helyszínének közelébe. Az állami megemlékezés ezekben a percekben a Batthyány-örökmécsesnél, majd 11 órakor a Múzeumkertben folytatódik. A fővárosi önkormányzat a Petőfi-szobornál ünnepel. A Fidesz délután az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tart ünnepi nagygyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!