Közélet

2007.05.22. 11:57

Nem volt szomjas, inkább pénzéhes

Gyógyszerellenőrnek adta ki magát egy ismereten nő Szolnokon. Miután beengedték a családi házba egy pohár vizet kért. Amíg a tulaj a konyhában babrált, a nő csaknem 100 ezret tett zsebre a lakásból. További kék hírek a rendőrség prezentálásában

SZOLJON

Karcag:
Csoportos rablás elkövetése miatt vett őrizetbe a Karcagi Rendőrkapitányság három helyi lakost. Május 20-án éjfél előtt három ismeretlen személy betört egy családi házba. Befeszítették a bejárati ajtót, majd a házban alvó sértettet bántalmazni kezdték, miközben telefonját és rádióját követelték. Miután abbahagyták a férfi verését a konyhába mentek, ahonnan 20.000 Ft.- készpénzzel és egy karórával távoztak. A házban egyébként még két gyermekkorú is tartózkodott, akiket nem bántottak a rablók. Egy harmadik 14 éves gyermek pedig miután az elkövetők bejutottak a házba az ablakon kiugorva elmenekült.
A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg az ismeretlenek felkutatását. A bevezetett rendőri intézkedéseknek köszönhetően 7 óra múlva a rendőrök már beazonosították a lehetséges elkövetőket. Pár óra múlva elfogták őket, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A bűncselekmény elkövetése során a sértett könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövetők közül csak egyikük felnőtt korú, másik két társa még nincs 18 éves. A felnőtt és egyik fiatal fiú már büntetett előéletű és az első nem régen szabadult. A harmadik rabló pedig gyermekként már követett el bűncselekményt.

Szolnok:
A RENDŐRSÉG FELHÍVJA A LAKOSSÁG ÉS A MÉDIA FIGYELMÉT A TRÜKKÖS TOLVAJOKRA! (külön felhívás kerül kiküldésre)

Újabb trükköt vetettek be a tolvajok tegnap Szolnokon. Kora délután egy családi házba csöngetett be egy ismeretlen nő, miszerint a Városi Önkormányzattól érkezett és a gyógyszereket szeretné ellenőrizni. A sértett az idegent beengedte a lakásába, majd a beszélgetés során egy pohár vizet kért. Miután távozott az ismeretlen a sértett észlelte, hogy a nappali szobában eldugott 92.000 Ft-ja eltűnt.

Mesterszállás:
Hétfőre virradóra ismeretlen tettesek  a Mesterszállás külterületén lévő mezőgazdasági területen elhelyezett Lineár öntöző berendezésről eltulajdonítottak egy vákumszivattyút és a főkábelt. A kár 1.2 M Ft.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 2 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!