Sport

2007.05.24. 08:11

A dobogó a tét Szolnokon

Mindössze négy forduló van hátra a labdarúgó NB II. küzdelemsorozatából, ám a feljutás és a kiesés kérdése egyaránt nyitott még.

SZOLJON

Három másodosztályú csapatunk is szombaton 18 órakor lép pályára, egyedül a Jászapáti fogadja vendégét vasárnap kora este.
Szolnoki MÁV Mondi—Tuzsér
Két, kísértetiesen hasonló cipőben járó együttes találkozik a hét végén a Tiszaligeti Stadionban. Mindkettő a dobogó harmadik fokát vette célba a tavaszi idény rajtján, s mindkettő látványosan megtorpant az elmúlt hetekben. Mi több, Szolnokon és Tuzséron is bejelentette múlt héten az eddigi szakvezető, hogy lejáró szerződését kihasználva távozik a klubtól. Az egyetlen különbség, hogy míg a Tisza-partiak trénere, Kis Károly változatlanul kezében tartja a marsallbotot, addig Révész Attila, már el is köszönt játékosaitól. A fiatal szakember a nyártól a Nyíregyháza szakmai igazgatójaként tevékenykedik tovább.
A hazaiaknál Mile Krisztián letöltötte eltiltását, míg a vendégeknél Dancs Bélát kiállította a játékvezető, Bala Csaba pedig begyűjtötte harmadik sárga lapját.
Baktalórántháza—Karcag
A Budafok elleni győzelmének köszönhetően most már matematikailag is elmúlt a kiesés veszélye Karcagon. Sándor István alakulata fennállása egyik legjobb eredményét produkálta az idei bajnokságban, s ebben elévülhetetlen érdeme van a rutinos szakvezetőnek. A hajrában minden különösebb görcs nélkül léphetnek pályára a kunsági játékosok. Nem így szombati vendéglátójuk, mely komolyan érintett a kiesés elleni harcban. Lajkovics Jánosék baktai sikeréért nem csak a klub szimpatizánsai szorítanak. Legalább ennyire drukkolnak a jászsági szurkolók is, hiszen a karcagi siker azt jelentené, hogy a Berény és az Apáti meg is előzhetné szabolcsi riválisát.
Egyik együttes keretében sincs eltiltott labdarúgó, a szakvezetők a legjobb kezdőtizenegyet küldhetik pályára szombaton késő délután.
Budafok—Jászberényi SE Vasas
Néhány napja még igazi kiesési rangadóként várták a szurkolók az összecsapást, ám mára már csak a vendégek számára van tétje a mérkőzésnek. A hazaiak legutóbbi vereségükkel már hétpontos hátrányba kerültek a bentmaradásért zajló küzdelemben, s mivel mindössze négy forduló van hátra, helyzetük reménytelennek tűnik. Ezzel szemben a berényiek mostanra érték utol magukat tetemes őszi lemaradásukat követően. Parádés hazai mérlegüknek köszönhetően (hat meccs, öt győzelem) saját kezükbe vették sorsuk irányítását. A hét végi forduló párosítását látva, akár a 12. helyre is előre ugorhatnak a piros-kékek. Ehhez viszont nyerni kell(ene) Budafokon, márpedig tavasszal mindössze egyetlen pontra futotta csak idegenben  a Szabó-legényeknek.
A hazai együttesben a kisárgult Kővári Gáborra, a jászságiaknál az eltiltott Majzik Bertalanra nem számíthat a szakvezető.
Jászapáti—Nyíregyháza
A bajnoki címért versenyfutó listavezetőt fogadja vasárnap a kiesés elől menekülő hazai gárda, mely ráadásul tavasszal inkább idegenben érezte otthon magát. Az esélytelenség nyugalma talán most az ismerős környezetben is átsegíti a nehéz pillanatokon a házigazdát. Pontot, pontokat kell(ene) szerezniük Kotula Laciéknak, hogy nyugodtabban várhassák az újabb idegenbeli bravúr lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!