Hírek

2007.05.29. 06:09

Célszerű sietni a kivágási kérelmekkel

A 2007/08-as borpiaci évben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal legfeljebb 2000 hektár ültetvényre engedélyezheti a támogatott szőlőkivágást, amelynek célja a szőlő- és bortermelés visszafogása, valamint az ebből adódó jövedelemkiesés pótlása.

BAMA

A támogatás mértéke hektáronként 1450 eurótól 12 300 euróig terjedhet, az előző öt borpiaci év termésátlagától függően. Igénylő az lehet, aki már legalább két éve az adott ültetvény használója.

A kérelmek május 26-ától június 22-éig nyújthatók be postai úton az MVH központjába. A forintra történő átváltást az augusztus 1-jén jegyzett árfolyam határozza meg. A támogatás kizárólag olyan ültetvényre igényelhető, amelynek összefüggő területe legalább 0,1 hektár, egy gazda pedig legfeljebb tíz hektárra kaphatja meg a pénzt. A kivágást csak az MVH által kiadott határozat birtokában lehet megkezdeni, és a felszámolt területre nem keletkezik újratelepítési jog. A támogatást az ellenőrzést követő 60 napon belül fizetik. A hivatal azt tanácsolja az igénylőknek: kérelmeiket körültekintően és gyorsan nyújtsák be, mivel azokat a beérkezés sorrendjében bírálják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!