Összefoglaló

2024.04.21. 20:40

Harmadjára rendeztek huszártalálkozót Kisújszálláson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Lélegzetelállító bemutatókkal színesítették a kisújszállási huszártalálkozót. Szombaton a kisújszállási Horváth tanya adott otthont a III. Nagykun Huszártalálkozónak, amely Horváth György emeritus nagykunkapitány emléknapja is volt egyben.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Gőzerővel zajlik a munka az örményesi fóliasátorban, már teremnek a zöldségek. Retket és hagymát termesztenek az örményesi önkormányzat fóliasátrában a közfoglalkoztatottak, a zöldségeket a polgármesteri hivatalban működő kisboltban értékesítik.

Még az isler is kékbe öltözött Szolnokon. Az Autizmus Világnapja alkalmából tartottak rendezvényt szombaton Szolnokon.

Virágbontó hangulatban piacoztak a nagykörűiek. A hagyomány szerint ilyenkor tartják Nagykörűben a Virágbontó Körűi Piacot. A cseresznyevirágzás kissé sietett, a fák már elvirágoztak, ettől függetlenül a helyi vásár ezúttal is remek hangulatban telt, sikeres volt.

Felveszik a kesztyűt a szemét ellen Püspökiben, csatlakoznak a TeSzedd! akcióhoz. Idén is elindul az országos TeSzedd! szemétgyűjtő akció április 22 és 28 között, melyhez a települések önként csatlakozhatnak. Tiszapüspöki az egyik település melletti új bekötőút környékét tisztítja majd meg a szeméttől.

Belül is megszépül az önkormányzat épülete Tiszasülyön. Kifestik a házasságkötő termet Tiszasülyön..

A kiberbűnözők egyre több munkát adnak a jászberényi rendőröknek is. Jászberényben mintegy 7,4 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma 2023-ban, az azt megelőző évhez képest – hangzott el a képviselő-testület legutóbbi ülésén, melynek egyik meghatározó témája volt a város közbiztonsági helyzete.

Dr. Szijjártó József: A megelőzéssel tehetnek legtöbbet kedvencükért a kutyatartók. A korán érkező, kellemes, tavaszi időjárás az élősködők megjelenésének, így a szúnyogoknak is kedvez. Ez az apró vérszívó minden melegvérű élőlénynek kellemetlenséget okoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában