Belföld

2017.04.19. 12:46

Tél tábornok lenyomta a tavaszt

Nem tévedtek a meteorológusok, tényleg elgurult az időjárás gyógyszere, és április 19-én havazásra ébredt az ország. Szép fotók és elakadt autók - lehet ámulni és bosszankodni is a kései április tréfán.

BAMA

Heves megye sokat kapott a jóból

Az ország legmagasabb pontja természetesen nem maradhatott zölden, a Kékesre már kedden megérkezett a hó. A szerdára 5-10 centiméteresre nőtt hótakaró miatt nehézkes a közlekedés a mátrai utakon, a 24-es főuton több kamion és autó is elakadt, a kritikus szakaszt lezárták. Szerda délben Mátrafüredtől Kékestetőig kilencvenkét fogyasztási helyen nincs áram.

Fehérbe váltott a Mecsek is

Baranyába is havat hozott a szerda reggel, a Mecsekben meg is maradt a fehér takaró, ami napközben is folyamatosan kapja az utánpótlást. A Misinán zord téli időjárást örökített meg egy olvasó: öt centi havat és a kavargó hóba belevesző tévétornyot.

Az Alföldre leginkább gondot hozott a hó

Bács-Kiskunban is megyeszerte gondokat okoz a hóhelyzet. Több helyről jeleztek áramszünetet, a tompai határátkelő működését is felfüggesztették az üzemzavar miatt. Kiskunmajsa környékén egy leszakadt faág okozott balesetet, egy segédmotoros hölgy sérült meg. A nyárfa teljesen elzárta az utat a kora reggeli órákban, így a menetrend szerinti buszjárat sem tudott ott továbbhaladni.

Több helyen is havazik Veszprém megyében

Míg Veszprémben csak szállingózik, a magasabban fekvő területeken már komolyabb mennyiségű hó hullott, amint ez a Hárskúton készült képein is látható.

Másodfokú riasztás Vas megyében

Szombathelyen meghaladta a 60 kilométer per órát a széllökés ereje, Sárvár, Vasvár és Celldömölk környékén még erősebb lehet a szél.

Fejérben is megérkezett a hó

Csákberény, Ráckeresztúr, Dunaújváros, Perkáta, Nadap és Csókakő részesült az áprilisi havazásból.

Viharos szél, homokfúvás Zalában

Egyre több helyen másodfokú riasztás van érvényben a 80-100 km/óra közötti széllökések következtében Zala megyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!