Bulvár

2008.11.20. 15:20

Fogyasztóvédelem: górcső alatt az ünnepi termékek

Szezonális élelmiszereket és műszaki cikkeket is vizsgálnak a fogyasztóvédők. Minden „terítékre kerül”, ami az ünnepekhez kapcsolódik.

Rimóczi Á.

— Csokifigurák, szaloncukor, ezek a legkelendőbb élelmiszeripari termékek a karácsony közeledtével, így nem maradhatnak ki az ellenőrzésből — mondta el érdeklődéünkre dr. Boieru Ildikó. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megyei kirendeltségvezetője kiemelte emellett az ajándékként oly népszerű műszaki, elektromos termékeket is vizsgálnak. — Lámpatestek, adapterrel működő-, valamint mágneses gyermekjátékok vizsgálata az idén is nagy hangsúlyt kap. Kiemelt figyelmet fordítunk a fényfüzérekre is — hangsúlyozta a kirendeltségvezető.

Dr. Boieru Ildikó tájékoztatása szerint az általános jogszabályok betartása az egyik ellenőrzési szempont. Legyenek meg az engedélyek, dokumentumok és feleljen meg minden az előírásnak. — Mindezek mellett a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a vevők tájékoztatása, jelöljék szabályszerűen a termékeket, kifogástalan legyen a címkézés, és a műszakicikkek esetében fontos a használati utasítás megléte. Munkatársaink mindenre odafigyelnek, a vizsgálat majd csak az ünnepek után, januárban fejeződik be — tette hozzá a kirendeltségvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!