Bulvár

2013.02.07. 11:35

Törvényességi felülvizsgálat a tiszaszőlősi perben

Két éven belül immár a harmadik fegyelmi eljárás zárult le a tiszafüredi polgármester ellen.

Szoljon.hu

A képviselő-testület határozata szerint Pintér Erika megszegte az önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvény előírásait, ezért illetményét egy évre 20 százalékkal csökkentették, ugyanakkor a munkavégzés alóli felmentését megszüntették.

Pintér Erika tehát visszakerült posztjára, ám az ellene folyó eljárás idején alapvetően átalakult a város helyzete. Február 1-jén elindult az adósságrendezési eljárás a településen.

– Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem, azt mondanám, a mostani helyzet maga a káosz – mondta a polgármester, aki közel másfél hónap után kezdte újra a munkát.
– A bíróság által kijelölt pénzügyi gondnok képviselőivel kedden délelőtt vettük fel a kapcsolatot és a legsürgősebb teendőket vettük sorra. Az egyik legfontosabb feladat Tiszafüreden, hogy a megfelelő adminisztrációt elintézzék, hiszen most már a pénzügyi gondnok ellenjegyzése szükséges ahhoz is, hogy a különböző bérjellegű kifizetésekre sor kerülhessen.
[caption id="" align="alignleft" width="360"] Pintér Erika
[/caption]
Így az önkormányzati dolgozók, közfoglalkoztatottak fizetése éppúgy csúszik a városban, mint a segélyek kifizetése – mondta.
Az önkormányzat adósságállományát tovább növeli, hogy jogerős döntés született a tiszaszőlősi perben is.

Eszerint több mint négyszáz millió forintot kellene Tiszafürednek kifizetnie. A város azonban valószínűleg törvényességi felülvizsgálatot kezdeményez a kúriánál.
Felmerül a kérdés, miként képes a polgármester a továbbiakban együtt dolgozni a képviselő-testülettel.

– Természetesen megkísérlem a konstruktív együttműködést. Ebből a szempontból könnyíti a helyzetet, hogy meglehetősen beszűkült a mozgásterünk, mostantól az adósságrendezési eljárás menete határozza meg, mit tehetünk – mondta Pintér Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!