Bulvár

2013.08.19. 13:13

Pálinkával versenyeztek

Címkék#turizmus

A Jászkisériek Baráti Egyesülete második alkalommal szervezte meg a Jászkun Kapitányok Pálinka mustráját.

Szoljon.hu

A hétvégi rendezvénynek a Csete Balázs Általános Iskola aulája adott helyet. A pálinka mustra fővédnöke Fábián József jászkun főkapitány, védnöke pedig Bolla János jászkapitány volt. A verseny célja többek között a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a Jászság és Kunság pálinkáinak megmérettetése, valamint a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása.


A mustrára idén 54 pálinkával neveztek be a résztvevők. A zsűri elnöke Orosz János, a Bükki Pálinka Lovagrend Nagymestere volt, tagjai pedig a lovagrendből és helyiekből álltak. A zsűrinek nehéz volt kiválasztani és értékelni a legjobb pálinkákat. Az értékelés szigorúan érzékszervi vizsgálat alapján történt.

A jász és kun kapitányok év pálinka díját a zsűri döntése alapján Ullár Imre, kuncsorbai kunkapitány kapta meg. Nagy aranyérmes lett Hajdú László, Jászkisér polgármesterének a pálinkája. A zsűri 18 aranyérmet, valamint ezüst- és bronzérmeket osztott ki a pálinka mustrán, amelyet jövőre is szeretne megrendezni az egyesület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!