IFA 2022

2022.09.06. 06:00

Innovatív termékeket mutatott be a Huawei

Okostelefon, tablet és vérnyomásmérő okosóra is debütált a berlini IFA szórakoztatóelektronikai vásáron.

Huawei MatePad Pro

Forrás: Huawei

A látogatók a kiállításon találkozhattak először a továbbfejlesztett, zászlóshajó Huawei MatePad Pro tablettel, a legújabb fotózási trendeket követő nova 10 okostelefonokkal, valamint a vérnyomás- és EKG-mérő funkcióval is felszerelt Watch D okosórával.

Huawei MatePad Pro: PC élmény tableten

Az új termékek között szerepel a gyártó következő generációs zászlóshajó tabletje, a Huawei MatePad Pro, amely megújult a dizájn, a képernyőminőség, az audiovizuális élmény, a szoftver és a hardver tekintetében is. A készülék 12,6 hüvelykes Huawei OLED Real Color FullView kijelzője 120 Hz-es nagy frissítési gyakorisággal, 90%-os képernyő-test aránnyal és Universal Color Consistency technológiával gazdagabb funkciókat és egyenletes színeket biztosít.

 

A MatePad Pro emellett intelligensebb, szinte PC-szerű tablet-élményt biztosít a felhasználóknak. Az olyan szolgáltatások, mint az Alkalmazás sokszorosító és a Több ablak támogatás, lehetővé teszik több feladat egyidejű feldolgozását. Emellett a MatePad Pro-hoz tartozó 2. generációs M-Pencil és az intelligens mágneses billentyűzet olyan sokoldalúságot biztosít, amely megkönnyíti a váltást a különböző, irodai, kreatív vagy egyéb felhasználási módok között.

nova 10 és nova 10 Pro

A nova sorozat új képviselőit, a nova 10 és nova 10 Pro okostelefonokat a legújabb fotózási trendekre fókuszálva fejlesztették ki. Az okostelefon-gyártók korábban a hátlapi kamerát helyezték előtérbe, azonban a legújabb közösségimédia-alkalmazások több millió felhasználója számára az előlapi kamera teljesítménye is kulcsfontosságú.

A nova 10 és a nova 10 Pro az első olyan okostelefonok, amelyek megváltoztatják a mobilfotózás hagyományos megközelítését. Mindkét eszköz lenyűgöző, 60 MP-es ultraszéles látószögű előlapi kamerával büszkélkedhet, amely 4K videó rögzítésére is képes, a HUAWEI nova 10 Pro pedig egy további, 8 MP-es portrékamerával is rendelkezik, lehetővé téve a kristálytiszta közeli felvételeket.

Mindkét eszköz számos figyelemre méltó, a fiatalokat inspiráló jellemzőkkel bír, beleértve a fejlett képfeldolgozó technológiával ellátott 50 MP-es hátlapi kamerát, a magas képernyő-frissítési gyakoriságot és gyorstöltési lehetőséget. Mindehhez pedig elegáns formatervezés tartozik, a Huawei nova 10 Pro mindössze 7,88 mm-es, a nova 10 még vékonyabb, 6,88 mm vastagságú.

Huawei Watch D: vérnyomásmérés és EKG funkció

A Huawei több viselhető okoseszköze képes a felhasználók bizonyos fontos egészségügyi értékeit nyomon követni, például a pulzusszámot és a véroxigénszintet. A vállalat az idei év elején elsőként Kínában mutatta be a különleges képességekkel felruházott okosóráját, a Watch D-t, amely képes mérni a felhasználó vérnyomását, valamint lehetővé teszi az elektrokardiogram (EKG) mérést is.

 

A készülék a 24 órás SpO2- és pulzusfigyelésnek – amelynek részeként beállítható az alacsony véroxigénszint-emlékeztető –, valamint az alvás- és stresszfigyelés funkciónak köszönhetően átfogó egészségügyi asszisztensként is használható.

Huawei Mobile Services (HMS)

A közelmúltban jelentős mértékben fejlődött a Huawei saját ökoszisztémája a HMS (Huawei Mobile Services) is, annak érdekében, hogy minél hatékonyabb navigációs, keresési, levelezési és vásárlási lehetőségeket kínáljon a felhasználóknak különböző eszközökön. A Huawei továbbra is azon dolgozik, hogy alkalmazás-áruháza, az AppGallery minél naprakészebb és funkciógazdag legyen. Az appbolt jelenleg globális szinten 580 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, ebből több mint 45 millióval Európában. Az AppGallery-ben elérhető alkalmazások száma egy év alatt 147 százalékkal emelkedett, és több mint 5,5 millió regisztrált fejlesztő dolgozik azon, hogy ez a szám még tovább nőjön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!