Egy műtét 1000 dollárról indul

2017.12.14. 17:20

Dubajban mindig képesek rátenni egy lapáttal

A világ első tevekórháza nyitotta meg a kapuit Dubajban: a 10,9 millió dollárból (2,9 milliárd forintból) megvalósult intézményben a legkorszerűbb orvosi eszközök várják a púpos patásokat.

Forrás: pixabay.com

A tevék fontos részét képezik az Arab-félszigeten fekvő állam örökségének. A helyiek kedvelt szórakozásai közé tartoznak a tevefutamok és teveszépségversenyek. A helyi aukciókon pedig olykor több millió dollárért kel el egy-egy példány.

Mohamed Al Bulosi, a dubaji tevekórház igazgatója szerint a világon egyedülállónak számító intézmény célja részben ennek az örökségnek a megőrzése. Hozzátette: „gondoskodnunk kell a tevékről, ami nem csupán azt jelenti, hogy tenyésztjük és neveljük őket, hanem azt is, hogy képesek vagyunk orvosi ellátást biztosítani a számukra”.

A múlt héten megnyílt kórház, amelynek személyzetét a világ minden tájáról érkezett állatorvosok alkotják, egyidejűleg 20 teve ápolására alkalmas. Az intézményhez egy kicsi versenypálya is tartozik, ahol az állatok erőre kaphatnak a beavatkozásokat követően.

A kórházat a lovak gyógyításánál használt eszközök alapján készített műszerekkel szerelték fel. Egy műtét ára 1000 dollárnál, egy röntgen vagy egy ultrahangos vizsgálat ára 110 dollárnál kezdődik.

A kórház céljai között szerepel az is, hogy hozzájáruljon a tevék gyógyításának fejlődéséhez.

Borítókép: Pixabay

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!