bevásárlókosár

2017.12.18. 13:29

A szaúdi hercegé a világ legdrágább otthona

Kevesebbet fizetett érte, mint legutóbb egy Leonardo da Vinci festményért.

A szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán a tulajdonosa a világ legdrágább otthonának, egy franciaországi kastélynak – számolt be róla a The New York Times.

A Párizstól nyugatra fekvő ingatlant 300 millió dollárért (80 milliárd forintért) vásárolta a herceg. Az újépítésű kastélyt 2015-ben egy ismeretlen vásárlónak adták el, majd több közvetítőn keresztül a került a szaúdi herceg birtokába – olvasható a lap internetes oldalán.

A szaúdi illetékesek nem erősítették meg az értesülést, de egy francia oknyomozó portál, a Mediapart júliusban már szintén kinyomozta, hogy a herceg vette meg a XIV. Lajos francia királyról elnevezett, a versailles-i kastélyt utánzó ingatlant.

A Forbes magazin korábban azt írta, hogy a Párizs melletti Louveciennes község területén 2011-ben épült kastély a világ legdrágább háza, egyebek mellett még a high-tech luxusépület szökőkútjait is iPhone-ról lehet irányítani.

A 17. századi kastélyok stílusában épült ház falai között modern otthont alakítottak ki, amelyben moziterem és minden igényt kielégítő úszómedence is helyet kapott. Az épületet továbbá olyan vizesárok veszi körül, amelynek a kastély felé átlátszó falán keresztül egy földalatti teremből az úszkáló pontyok látványát élvezhetik a látogatók.

A 23 hektáros birtokon gondozott parkok, hatalmas szökőkutak és egy labirintus is található, a kastély belső termeit pedig freskókkal dekorálták.

A szaúdi koronaherceg 2015-ben egy 500 millió dolláros (133 milliárd forintos) jachtot és egy hónappal ezelőtt Leonardo da Vinci egy festményét is megvásárolta, amelyért 450,3 millió dollárt (120 milliárd forintot) fizetett.

Borítókép: Mohamed bin Szalmán 2017 október 24-én

AFP PHOTO / FAYEZ NURELDINE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!