kimagasló eredmény

2020.12.23. 06:37

Rekordot döntött a Mikulásgyár gyűjtése

Idén mintegy 14 tonnával több élelmiszer és higiénés termék gyűlt össze, mint tavaly, ehhez kapcsolódik még a postákon térítésmentesen feladott csaknem 6 tonnányi adomány is.

Terdik Tamás budapesti rendõrfõkapitány (b) és Zsolnai Endre, a Mikulásgyár fõszervezõje a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) munkatársai által összegyûjtött hat tonnányi adomány átadásán az óbudai Auchan áruházban 2020. december 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Rekordot döntött a Mikulásgyár gyűjtése, a jótékonysági szervezet 16 éves fennállása óta még soha nem halmozott fel annyi adományt, mint 2020-ban – közölte a Mikulásgyár kedden az MTI-vel.

A koronavírus-járvány következményeinek hatására még nyitottabbakká váltak az emberek a jótékonykodásra, az adományozók pedig tudták, hogy mire van szükségük a rászorulóknak. Ezt a következtetést lehet levonni azokból a számadatokból, amelyeket a Mikulásgyár tett közzé – olvasható a közleményben.

A jótékonykodók körülbelül 52 tonna konzervet, lisztet, cukrot, étolajat és száraztésztát, valamint több mint 3 tonna édességet és 3 tonna tisztítószert is hoztak. Az adományokat az ország 24 pontján, az Auchan áruházakban lehetett elhelyezni. A kimagasló eredményekben nagy szerepe volt a gyűjtőponthálózatnak, hiszen sokan már úgy vásároltak be, hogy abból azonnal adományoztak.

A számadatok még változnak, hiszen a németországi gyűjtőpontokról egyelőre nem minden adomány érkezett meg. Idén először Németországban is gyűjtöttek a Mikulásgyárnak. A Mikulásgyár nemzetközi akciójához csatlakoztak azok a magyar szervezetek is, amelyek az ott élő magyarságot fogják össze, ilyen például a Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége, a Müncheni Családok Klubja és a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület.

Idén a legnagyobb adományt a Budapesti Rendőr-főkapitányság adta a Mikulásgyárnak, a szervezet több mint 6 tonna élelmiszerrel támogatta az akciót. A Mikulásgyár a gyűjtés folyamán mintegy 750-750 kilónyi adományt juttatott el az Igazgyöngy Alapítvány és az Oltalom Alapítvány részére.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt osztja szét rászorultsági alapon – áll az összegzésben.

Borítókép: Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány (b) és Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője a Budapesti Rendõr-főkapitányság (BRFK) munkatársai által összegyűjtött hat tonnányi adomány átadásán az óbudai Auchan áruházban 2020. december 17-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!