TISZAFÜRED

2017.08.09. 11:50

Meghatottan lépett be a tudomány házába átvenni a díjat

Egy népszerű és ismert pedagógus komoly elismerésben részesült a közelmúltban, a tehetségek segítése terén végzett munkáját jutalmazták. Jakabné Fekete Edit szerint türelem, tisztelet és elhivatottság a sikeres pedagógiai munka titka.

Jakabné Fekete Edit munkáját ismerték el

A Magyar Tudományos Akadémia épületében három kategóriában ismerték el az ország kiváló pedagógusait: tehetséggondozó, tehetségfejlesztő, tehetségsegítő. Ez utóbbi csoportban hangzott el a tiszafüredi Kossuth Lajos gimnázium tanára, Jakabné Fekete Edit neve.

Jakabné Fekete Edit munkáját ismerték el

A díjazásnál országos tanulmányi versenyeredményeket, kiemelkedő teljesítményeket vettek figyelembe.

– Egy időben én is szerveztem Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Zrínyi Ilona Matematika-, majd a Gordiusz versenyeket, most a Bolyai mate­matikaverseny bonyolításából veszem ki a részemet – kezdte honlapunk megkeresésére Jakabné­ Fekete Edit.

– Elektronikus levélben értesítettek az elismerésről, mondanom sem kell, örömömben felkiáltottam, amire összeszaladt a család – idézte nevetve, miként tudta meg a jó hírt.

Önkéntesen kapcsolódott be a versenyek szervezésébe, évtizedek óta foglalkozik tehetséges fiatalok segítésével, felkészítésével.

– Az akadémia épülete gyönyörű, megható volt belépni a tudomány házába, a család is elkísért. A díjat Novák Katalin államtitkártól vehettem át. Örökre emlékezetes marad a díjátadó – mesélte a Bonis ­Bona díjas pedagógus.

Úgy gondolja, az országos elismerés a következetes és türelmes munka gyümölcse.

– Az utolsó öt év versenyeredményeit vették alapul, mivel az utóbbi években minden osztályomban volt kiemelkedő tehetség, így lehetett miből válogatni – jegyezte meg, hozzátéve: diákjai idén egyéniben az országos ötödik, csapatban a hatodik helyen végeztek.

– Huszonhat éve tanítok, a versenyeztetésben kulcsfontosságú a diákok ­motiválása – véli.

Bár közel három évtizedet töltött eddig a pályán, sosem volt célja az egyéni díjak gyűjtése, kizárólag úgy szeretné végezni a munkáját, hogy abban a diákok és ő is örömét lelje.

– Szeretnék eredményes lenni, megszerettetni a matematikát a diákokkal. A Bonis Bona által magasabbra került a mérce, arra sarkall, hogy a tehetséges tanulókat még nagyobb lendülettel segítsem.

Egyik kollégája jelölte a díjra, a bizottság pedig méltónak ítélte. Ez olyan jóleső érzés számára, melyből sokáig erőt meríthet.

U. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!