Gazdaság

2009.12.16. 17:46

Segítség a talpon maradáshoz

A Széchenyi Kártya nem csodaszer, de az elmúlt két évtized legsikeresebb vállalkozásfejlesztési eszköze — vélte a programot összefogó KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Krisán László mindezt annak kapcsán mondta el, hogy Szolnokon átadták a 120 ezredik Széchenyi Kártyát.

T. J.

Lits József, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke elmondta, a rendszerváltás után másfél millió vállalkozás jött létre, melyek többségének nem volt elegendő tőkéje. Ezt felismerve kezdeményezték egy rugalmas hitel forma létrehozását. Ma már három hét alatt egymillió és 25 millió forint közötti kölcsönhöz lehet jutni, állami kamattámogatással. A kölcsönre pedig a legnagyobb garanciát a vállalkozó személye jelenti.

Szűkebb hazánkban is 5600 kártya van forgalomban. Ennek 60 százaléka a kamara közvetítésével került a kis és középvállalkozásokhoz — emelte ki Sziráki András, a Kereskedelmi és Iparkamara megyei elnöke.  
Országosan, a kihelyezett hitel elérte a 700 milliárd forintot. A kártyák 85 százaléka pedig vidéki vállalkozóknál van, segítve  talpon maradásukat. A harmadik kormányzati cikluson átívelő programhoz már több bank is csatlakozott, melyek mindegyike tegnap ünnepélyesen átadott egy-egy Széchenyi kártyát.


Dr. Monostori Attila a Monovet ''99 Kft. ügyvezető igazgatója Bartus Zoltánnétól, a Fegyvernek és Vidéke Takarékszövetkezet örményesi vezetőjétől vette át a Széchenyi Kártyát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!