Gazdaság

2013.01.04. 09:37

Felújították a mezőtúri kórház épületét

Befejeződött a mezőtúri kórház és rendelőintézet felújítása. A környezetbarát beruházásnak köszönhetően már a közeljövőben is jelentősen csökkenhetnek az energiaköltségek.

Szoljon.hu

A több mint 100 millió forintos pályázathoz mintegy 67 millió forintos támogatást nyert el a település önkormányzata. A projektben az épület energetikai korszerűsítésével számos fejlesztés valósult meg. A homlokzati nyílászárókat korszerű, jó hőszigetelő képességű, fokozott légzárású műnyag nyílászárókra cserélték, a falazatra hőszigetelés került, illetve az előírt helyeken kőzetgyapottal hőszigetelték az épületet.

Mindemellett az elektromos világítási rendszer is korszerűsödött: a korábbi fénycsövek helyére energiatakarékos LED fénycsöveket építettek be. A fűtési rendszerben új acélcsővezetékekre cserélték ki a régieket a szakemberek, valamint a gazdaságosabb üzemelés érdekében nyomásszabályzó szelepek beépítése történt meg. A beruházás megvalósításával a Mezőtúri Városi Kórház és Rendelőintézet az esztétikai változások mellett energiatakarékossági szempontból is sokat javul, így tehát a megszépülő épületben várhatóan a rezsiköltség is kevesebb lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!