Gazdaság

2017.07.03. 12:50

Indul a meló

Számos megyénkbeli önkormányzat minden évben kapva kap az alkalmon, hogy a nyári időszakban munkát adjon a még tanuló ifjúságnak. E programmal pedig diák és önkormányzat egyaránt jól jár.

Kovács Berta

A hasonló pályára készülő fiatalok számára igencsak hasznos, ha már munkába állásuk előtt testközelből megismerkedhetnek a hivatali ügymenettel, az önkormányzatoknál folyó munkával. De azoknak sem árt megismerkedni a polgármesteri hivatal életével, akik teljesen más irányban képzelik el jövőjüket.

A hivatalok pedig kimondottan jól járnak azzal, ha a nyári szabadságolások idejére gyarapodnak néhány ifjú munkatárssal. Sok helyen pedig pláne a nyári hónapokra időzítik az irattár rendbetételét, a selejtezéseket, a különféle összeírásokat, amit meg kell ejteni, de a mindennapokban nehéz rá időt szakítani – különösen az apró településeken. Az intézményekben pedig mindig elkel a segítő kéz, egy-két hónapos elfoglaltságra pedig a munkaerőhiány közepette egyébként is nehéz volna jelentkezőt találni.

A fiatalok pedig „biztonságos” keretek között kóstolhatnak bele a munka világába, hiszen itt garantáltan nem kell attól tartani, hogy nem épp tisztességes vállalkozót fognak ki munkaadó gyanánt, aki aztán trükközni próbál a járandóságokkal, munkaidővel.

A fiatalok, úgy látszik, ezt meg is becsülik, hiszen nem egy településről hallani túljelentkezésről. Akadnak aztán olyan települések is, ahol nem élnek e lehetőséggel. Reméljük, azért az ott élő diákok is találnak munkát valahol – már, ha valóban akarnak dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!