KUNSZENTMÁRTON

2017.10.05. 10:29

A francia nagykövet is a kunszentiek mellé áll a két útszakasz megépülése miatt

Gyáregységavató ünnepséget tartott nemrégiben az NP Hungária Kft. Kunszentmártonban, melyen Wenner-Várkonyi ­Attila polgármester is részt vett.

A műanyagipari vállalkozás 370 munkavállalót foglalkoztat, terve a kunszentmártoni gyár további bővítése, munkahelyek teremtése.

A településvezető itt találkozott a francia nagykövettel, Éric Fournier-vel, akit tájékoztatott az M44-es gyorsút beruházásával kapcsolatos 45-ös elkerülő és az úgynevezett ipari parkos csomópont problémájáról.

Ismeretes, hogy az eredeti tervek szerint mindkét útszakasz megépült volna az M44-es gyorsúttal párhuzamosan, azonban az utolsó pillanatban ezeket kihúzták a tervekből. Bár a kormány ígéretet tett arra, hogy negyedévente felülvizsgálják az igényeket és lehetőségeket, eddig változás nem történt.

Az önkormányzat mindenesetre sok illetékes személyt, hatóságot és minisztériumot megkeresett kérésével. A francia nagykövet most ígéretet tett arra, hogy ő is képviselni fogja a kunszentiek ügyét a megfelelő fórumokon.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!