e-vásárlás

2017.07.16. 11:17

Lopás esetén ötvenezer forintig terjed a bankkártya-tulajdonosok felelőssége

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás és a kártya használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók – mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu elemzője az M1-en.

A szakértő hangsúlyozta, hogy ez a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

Egyre ritkábban fordul már elő, hogy valaki a kártyája mellett tartja a PIN-kódját, de ha egy ellopott bankkártyát a saját PIN-kódjával használnak, akkor az nem a bank, hanem a tulajdonos felelőssége figyelmeztetett Gergely Péter, hozzátette azt is, hogy a tulajdonos soha ne adja ki a kezéből a bankkártyát, mert ha fizetésnél elviszik, az lehetőséget adhat arra, hogy lelopják róla az adatokat.

Érdemes SMS-értesítést kérni a vásárlásokról, így kiderül, ha valaki más használja a kártyát, illetve az adatokat, és ilyenkor azonnal fel kell hívni a bankot. A tulajdonosnak 50 ezer forintig van felelőssége, eddig kell állnia a kárt, ha visszaélés történik. Jövőre ez az összeg már csak 15 ezer forint lesz − hívta fel a figyelmet.

Címkék#pin-kód

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!