törlés lehet a vége

2017.12.15. 19:30

Az MNB figyelmeztet a közelgő határidőre

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törölni fogja a nyilvántartásából január 1-jén azokat a nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelést végző gazdálkodó szervezeteket, amelyek nem igazolják a határidőig, hogy megfelelnek a jogszabályoknak.

A jegybank a honlapján megjelent közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy június 23-án módosultak a bizalmi vagyonkezelőkről és tevékenységük szabályairól szóló törvény (Bvktv.) egyes rendelkezései.

A nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelést végző gazdálkodó szervezeteknek meg kell felelniük a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározott, átlátható szervezetre vonatkozó előírásoknak, erről – teljes bizonyító erejű magánokiratban – nyilatkozniuk kell, ami az MNB általi regisztráció egyik feltétele.

Az MNB által június 23. előtt nyilvántartásba vett szervezeteknek december 31-ig igazolniuk kell ezt, ellenkező esetben a határidő lejártát követő napon az MNB törli a nyilvántartásából a nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelési jogviszonyt – figyelmeztet a jegybank.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!