négy keréken

2017.12.22. 06:56

Nem drágulnak az új autók januárban

A várhatóan nagyobb infláció, illetve a növekvő költségek ellenére nem drágulnak januárban az új autók.

Az árak valójában a modellek technológiai felszereltségének változását, bővülését követik – mondta a Világgazdagásnak Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke.

A magyar piacon a Suzuki a legkelendőbb márka, Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője hangsúlyozta: nem lesz árváltozás az új év indulásakor.

A Porsche Hungaria márkái közül gyakorlatilag egyik ára sem fog változni, így például a Volkswagen személy- és haszonjármű-autók, az Audi és a Skoda sem lesz drágább – mondta Vérten Sándor, a vállalat kommunikációs igazgatója. A Seat esetében viszont modelltől függően várható változás.

A BMW Group Magyarország legutóbb 2017 novemberében adott ki friss árlistát, amely 2018. januárban is érvényes marad közölte Salgó András, a társaság kommunikációs vezetője.

Idén tovább araszolt a magyarországi újautó-értékesítés, az év végéig várhatóan 112 ezer új autó talál gazdára.

Emellett egy másik kedvező elmozdulás is megfigyelhető: a magánszemélyek körében is nőtt a hitellel értékesített új személyautók aránya, így ez ma már meghaladja a harminc százalékot. Ehhez az kellett, hogy átláthatók legyenek a hitelkonstrukciók – tette hozzá Gablini Gábor, aki szerint a fix kamatozású kölcsönök is a hitelfelvételi kedvet erősítették. Az ügyfelek tehát már sokkal kevésbé bizalmatlanok, ha hitelről van szó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!