segítség a bajban

2020.12.16. 10:40

Eredményes a bértámogatási program

Eddig mintegy 7 ezer vállalkozás igényelt több mint 50 ezer munkavállalójára 5 milliárd forint értékben.

A program határidejét meghosszabbították, az érintettek köre pedig kibővült, már az utazásszervezők és -közvetítők, valamint a szálláshelyszolgáltatást nyújtók is pályázhatnak a támogatásra – hangzott el szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette, hogy

az ágazati megoszlást tekintve a támogatás háromnegyede a turizmus-vendéglátás, egynegyede pedig az egyéb szolgáltató szektorokba jutott.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően a koronavírus-járvány tavaszi hulláma óta mintegy 360 ezer embernek tudtak segíteni – tette hozzá.

Az államtitkár arra biztatta a munkaadókat, hogy pályázzanak, használják ki a program nyújtotta lehetőséget, a tárca pedig törekszik arra, hogy azokat nyolc napon belül elbírálja. Bővebb információ a munka.hu oldalon érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!