Advent

2023.12.01. 07:33

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV–Volán-csoport járatai

Az idei adventi időszakban a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START balatonfenyvesi kisvasútja is különleges járművekkel várja az utasokat, továbbá a MÁV-START két hétvégén is útnak indítja az Advent EuroCity járatát Budapest és Bécs között.

MW

Utasok a fényvonatként közlekedő kisvasúton a balatonfenyvesi állomáson 2022. december 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV–Volán-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített, egyedi nosztalgiaszerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán – közölte a MÁV Zrt..

Karácsonyi, adventi fényfüzérrel feldíszített H5-ös jelzésű nosztalgia-HÉV 2021. december 1-jén
Fotó: Róka László / Forrás: MTVA Bizományosi

Azt írták, az idei adventi időszakban a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START balatonfenyvesi kisvasútja is különleges járművekkel várja az utasokat, továbbá a MÁV-START két hétvégén is útnak indítja az Advent EuroCity járatát Budapest és Bécs között.

A tájékoztatás szerint a pénteken induló nosztalgiaszerelvényt normál díjszabás szerinti jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni. A különleges szerelvény a HÉV-vonal minden állomásán megáll. A zöld vonat december 6-án, szerdán, délután három alkalommal Mikulás HÉV-ként indul útnak. A Mikulás HÉV egy vonatos utazással egybekötött rendezvény valódi Mikulással, éneklő rénszarvasokkal és sok-sok ajándékkal. A H5-ös HÉV vonalán közlekedő Mikulás HÉV-járatokra 3000 forintért részvételi jegyet kell váltani. A FényHÉV és a Mikulás HÉV pontos menetrendje és a jegyvásárlás menete megtalálható a MÁV-HÉV weboldalán – ismertették.

December 6-án, Mikulás napján a Volánbusz is várja a retró járművek és az adventi hangulat kedvelőit a 18 órakor kezdődő városnéző programján. Idén különleges jármű, a 70 esztendős Ikarus 30-as „Nejlon Piroska” viszi majd az utasokat. Az ünnepi díszbe öltöztetett jármű a teljes adventi időszakban – december 2–23. között – megtekinthető lesz a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán. 

A Mikulás-napi kirándulás mellett a nosztalgia-autóbusz négy szombaton, december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án 14 órakor a fővárosi Népliget autóbusz-állomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba szállítja az érdeklődőket, akik forró csokoládét kortyolgatva élvezhetik a tárlatvezetést. Az autóbusz 17 órára érkezik vissza a Népligetbe, majd 18 órakor egyórás esti városnézésre indul a Népliget–Üllői út–Nagykörút–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Stadion–Népliget útvonalon. A részletes tudnivalók és jegyváltási információk a Volánbusz honlapján érhetők el.

Fényvonatként közlekedõ kisvasút a balatonfenyvesi állomáson 2022. december 14-én
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Mint írták, nemcsak a fővárosban lesz lehetőség különleges járműveken utazni. Szintén december 6-án indul először útnak a fényvonat a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton.

A közleményben kitértek arra is, hogy a MÁV-START Advent EuroCity járata idén két alkalommal, december 16-án és 23-án közlekedik Budapest és Bécs között, amellyel könnyedén lehet utazni a karácsonyi vásárba.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában