Krimi

2023.08.27. 07:05

Együtt mentek a halálba az idős budapesti szerelmesek

Nem akartak kórházba kerülni, ezért választották az öngyilkosságot.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Kettős öngyilkosság történt a XI. kerületi Lecke utcában – írja a Bors cikkében. A lap információi szerint egy házaspár az áldozat: a 70 év körüli Erika és nagyjából vele egykorú párja, István. A szomszédokat egyáltalán nem lepte meg  a rendőrök jelenléte. Mind a Bors munkatársának elmondták: Istvánék hónapokkal ezelőtt közölték velük, hogy egyszer öngyilkosok lesznek.

Fotó: Vaskó Tamás / Bors

"Tisztességgel szerettek volna meghalni" – kezdte a lapnak az egyik szomszéd. "Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk. Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni."

A szomszédasszony végighallgatta Istvánt, aki nagyon el volt keseredve, ám arra nem volt felkészülve, amit ezután mondott neki a férfi.

Ebben a házban történt a tragédia
Fotó: Vaskó Tamás / Bors

Azt mondta nekem, hogy ők tisztességgel szeretnének elmenni, nem akarják megvárni, hogy bekerüljenek a kórházba. Ezután pedig hozzátette: «Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg!» Amikor tegnap hazajöttem és láttam a rendőröket, már tudtam, hogy melyik lakásba mennek… Őszintén, nem voltam meglepve, inkább csak azon, hogy tényleg megtették 

– emlékezett vissza az asszony. 

Fotó: Vaskó Tamás / Bors

Én azt hittem, gyógyszerrel fognak majd próbálkozni, de végül azt hallottam, hogy Erika a fürdőszobában felvágta az ereit, míg István az egyik szobában vérzett el. Szinte biztos vagyok benne, hogy segítettek egymásnak, hiszen az asszony már alig bírt mozogni… Annyira szerették egymást, hogy együtt akartak meghalni! Nekik nem volt más kötődésük senkihez, nem tudok a családjukról semmit, de ha volt is, ide biztosan nem jártak, nem látogatták őket. Nagyon sajnálom, mert tisztességes emberek voltak és ebből is látszik, hogy igaz szerelem volt az övék

 - mondta megrendülten a szomszédasszony.
 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában