örökzöld dallamok

2020.08.01. 17:00

Augusztus 8-án rendezik a Budavári Palotakoncertet

A műsorban fellép mások mellett Fischl Mónika, Oszvald Marika, Dolhai Attila, és Homonnay Zsolt.

Budapest, 2015. április 29. Oszvald Marika színész, operetténekes a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Kovács Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznõ, operetténekes munkásságát idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Huszka Jenő és Lehár Ferenc művei szólalnak meg, valamint bemutatkozik a Jávorkai Brothers is a Budavári Palotakoncerten augusztus 8-án a budai Várban.

A Találkozások című gálaműsorban a 150 éve született Lehár Ferenc és a 60 éve elhunyt Huszka Jenő örökzöld dallamait idézik fel a Budapesti Operettszínház művészei.

A műsorban fellép mások mellett Fischl Mónika, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt és Laki Péter, valamint két kolozsvári vendégművész, Hary Judit és Fülöp Márton.

Az Operettszínház 80 tagú zenekarát a dalszínház zenei vezetője, Pfeiffer Gyula vezeti, rendezője pedig Bori Tamás lesz. Fellép az Operett énekkara és 16 fős balettkara – közölte a Budapesti Operettszínház.

Az esten bemutatkozik a Jávorkai Brothers, amelynek tagjai a Bécsi Zeneakadémián szerezték diplomájukat hegedű és cselló szakon.

Rossz idő esetén a gálát augusztus 9-én tartják meg.

A Palotakoncertet idén is augusztus 19-én és 20-án, államalapításunk ünnepének záró programjaként tűzi műsorára a Duna csatorna.

Borítókép: illusztráció / Oszvald Marika színész, operetténekes a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!