Madarak

2024.05.03. 11:00

Barázdabillegetőt, búbos bankát kaptak lencsevégre Kunszentmártonban

Barázdabillegetők keltek ki Kunszentmártonban. A fiókák fejlődését Fehér József, a Magyar Madártani Egyesület tagja folyamatosan nyomon követi. Videókat készít, hogy megmutassa az apró madarak életét.

Pakainé Pusztai Nóra

Fehér József a Magyar Madártani Egyesület tagja folyamatosan figyeli a Kunszentmárton környéki költőládákat, azt is milyen fajok raknak éppen fészket. Idén nem először költ a méheinek közelében álló a bódéban egy barázdabillegető. 

búbos banka,madár,
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Néhány napja közösségi oldalán közzétett videóban mutatta meg, hogy megtört a jég meg a tojás és kikeltek a kis billegetők. Úgy fogalmazott, bár túl sok nem látszik belőlük eddig, de nem is akarta zavarni a fiókákat. Amit viszont ugyancsak lencsevégre kapott, hogy mivel a csemetéket etetni kell, így a szülőknél felváltotta a fészken való ücsörgést a versenyfutás az élelemért. Nagy örömére, a tavalyi évhez hasonlóan egyébként egy kiszuperált méhkaptárban ismét búbos bankák költenek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában