a világliga meccs előtt

2017.12.17. 19:17

Kialakult a női pólósok szűkített kerete

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 19-ről 13 fősre szűkítette keretét a világbajnoki ezüstérmes spanyolok elleni, keddi Világliga-mérkőzésre.

A magyar szövetség honlapjának a szakvezető elárulta, hogy elsősorban az elméleti felkészülésen volt a hangsúly, az elmúlt napokban speciálisan a spanyolokra készülve elemezték a támadó- és a védőjátékot.

„A sűrű versenynaptár, a rengeteg meccs, menetelés miatt főleg a regeneráción volt a hangsúly, azaz a szárazföldi és a vízi edzések sem voltak ezúttal megterhelőek” – mondta Bíró Attila, hozzátéve, hogy Keszthelyi Rita visszatérésével a csapatnak erőteljesebb lesz a támadójátéka mint Hollandia ellen volt.

A nemzeti csapatnak az új kiírásban ez lesz a második vl-meccse. Az elsőn, Hollandiában három hete a szakvezető meglehetősen átalakított, fiatal keretet játszatott, amely 9-8-ra kikapott.

A magyar válogatott 13-as kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kiss Alexandra (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A női világliga magyar érdekeltségű európai selejtezőjének menetrendje:

1. forduló, november 21.: Hollandia-Magyarország 7-6, Spanyolország-Oroszország 9-8

2. forduló, december 19.: Magyarország-Spanyolország, Oroszország-Hollandia

3. forduló: 2018. január 30.: Magyarország-Oroszország, Hollandia-Spanyolország

4. forduló: 2018. február 27.: Magyarország-Hollandia, Oroszország-Spanyolország

5. forduló: 2018. március 27.: Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország

6. forduló: 2018. május 1.: Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!