Jászság

2022.07.21. 11:25

Nevet keresnek a közutasok az árokból kimentett tenyérnyi kiskutyának - videóval

A nevekre a társaság közösségi oldalán július 25-ig várják a szavazatokat.

P. Pusztai Nóra

Fotó: A Magyar Közút videójából

Árnyék, Emká vagy Cuki. A Magyar Közút közösségi oldalán hangulatjelekkel lehet szavazni a Jászberény környékén zajló munkálatok során talált kiskutya nevére. A bájos fekete szőrgombócra egy árokban lettek figyelmesek a minap.

– A Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai épp felújítást előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából. A helyszínt tüzetesebben áttekintve egy alig több mint 930 grammos, egy tenyérben is elférő, fekete kiskutyára leltek, sajnos a már élettelen testvére társaságában. Az árva kiskutyát a mérnökség befogadta és azóta is gondját viselik az ott dolgozók – áll közleményükben.

Fotó: A Magyar Közút videójából

A mérnökség kötelékébe tartozó ebet másnap soron kívül állatorvosi vizsgálatra vitték a közutasok, ahol megállapították, hogy négy hetes és egészséges.

– Széles körű összefogás eredményeként megfelelő eledelekkel, orvosi tanácsra laktózmentes tejjel és a kényelmét szolgáló játékokkal, tárgyakkal látták el – fogalmaztak.

A nevekre a társaság közösségi oldalán július 25-ig várják a szavazatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!