tiszaföldvár

2019.02.20. 11:24

Saját otthonba költözhetett a nyereményből az édesanya és családja

Hárommillió forint. Ennyit nyert az Új Néplap tavalyi, Mozaikkereső nyereményjátékán a tiszaföldvári Szuhanyik Szilvia. A 26 esztendős édesanya és családja legnagyobb álma válhatott valóra ezzel a nyereménnyel: végre önálló otthonba költözhetnek.

Joó Zsuzsa

Az Új Néplaptól nyert összegből vettük a házunkat – mutatja telefonja képernyőjén Szuhanyik Szilvia

Fotó: Joó Zuzsa

– Hogy szerencsés vagyok-e? Úgy tűnik, mégiscsak, hiszen ennyi pénzt soha, de soha nem tudtunk volna összegyűjteni – bólogat Szuhanyik Szilvia. A fiatalasszonnyal munkahelyén beszélgetünk, egy tiszaföldvári presszóban, ahol felszolgálóként dolgozik. Szilvia közben is figyeli a vendégeket, van-e valami kívánságuk.

– A legnagyobb álmunk vált valóra, végre tudtunk vásárolni egy saját otthont Tiszaföldváron – fordul felénk.

Az édesanya elmeséli, hároméves volt, amikor elúszott a házuk. Akkor albérletbe költöztek, ott is nőtt fel. Később, amikor megismerte párját, anyósánál talált otthonra. Egy hátsó melléképületet újítottak fel kedvesével, jelenleg is abban élnek hármasban. Ő, a párja és óvodás kisfia.

– De már nem sokáig! Amikor megtudtuk, hogy mi vihetjük haza az egyik fődíjat az Új Néplap nyereményjátékán, úgy éreztük, elérkezett a mi időnk. Ebből a pénzből talán tudunk egy házat vásárolni magunknak. Egy saját, önálló ingatlant!

– Heteken, hónapokon keresztül nézegettük az eladó épületeket, mi az, ami alkalmas volna nekünk és persze, amit ki is tudnánk fizetni. Aztán rátaláltunk egyre. Éppen annyiba került, amennyi pénzt nyertünk.

– A házat megvettük, bár tudtuk, nagyon sok munkára van szükség ahhoz, hogy az beköltözhető állapotú legyen. A párom már hónapok óta újítgatja, csinosítgatja. Igazi ezermester! – mondja Szilvia.

Az Új Néplaptól nyert összegből vettük a házunkat – mutatja telefonja képernyőjén Szuhanyik Szilvia
Fotó: Joó Zuzsa

A család alig várja, hogy végre beköltözhessen saját otthonába. Szilvi lelkesen meséli és mutatja is mobiltelefonján, milyen lesz majd a házuk, hogyan fog kisfia szobája kinézni, mert természetesen külön birodalma lesz.

Kérdésünkre, volt-e akárcsak egyetlen perc is, amikor arra gondoltak, milyen jó lenne a nyereményből utazni vagy autót venni, a fiatalasszony határozott választ ad.

– Persze, jó lett volna utazni, jó lett volna egy szép autó is, de arra gondoltunk, a gyermekünknek sokkal fontosabb egy igazi otthon, mint bármi más. Ha hiszik, ha nem, a hárommillió forint egy pici részét sem költöttük másra, mint a házunkra.

– A szerencsénket ünneplő vacsorát is anyósom és én főztem. De megérte: már látjuk, ahogy szépül a házunk, az első igazi otthonunk.

Kíváncsiak az emberek

Szuhanyik Szilvia élete mit sem változott azóta, amióta rámosolygott a szerencse. Ugyanúgy eljár dolgozni a presszóba, ugyanabban a boltban vásárol, és bizony, a forintokat is ugyanúgy élére állítja, mint ahogy tette eddig.

– Sokan tudják, hogy nyertem, bár néhányan úgy vélik, a lottón – árulja el az édesanya.

– Szégyenkezés nélkül jönnek és kérdezgetnek, én pedig válaszolok, hogy igen, tényleg nyertem, de az Új Néplap nyereményjátékán. A napilapot azóta is olvasgatom mindennap. Hűséges vagyok hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!