Galériával

2020.07.20. 20:00

Fordok találkoztak Tiszafüreden

Személyautók vették birtokba a Tisza-parti sportpályát szombaton délelőtt. A családitól a mikrobuszon át a sportautóig a legtöbb kategória képviseltette magát az első tiszafüredi Ford találkozón.

Ujvári László

– Angol mintára szerveztük meg a Ford Meeting Day-t, vagyis a Ford Találkozás Napját. Az volt a célunk, hogy a Ford tulajdonosok ne csak a világhálón tartsák a kapcsolatot, hanem személyesen is megismerkedjenek, beszélgessenek, tapasztalatot cseréljenek – részletezte hírportálunk kérdésére Papp Gábor, a program szervezője.

Egy nappal korábban még bizonytalan volt, mekkora lesz a résztvevők száma, hiszen esős időre volt kilátás. Végül a rendezvény beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Előzetesen körülbelül száz gépjárművet és annál is több embert vártak, a felhős komor idő szerencsére nem vette el a többség kedvét.

– Közel kilencven autó érkezett az ország minden szegletéből, például Budapestről, Szegedről és Nagykanizsáról – tudtuk meg.

Egy internetes közösség adta a találkozó alapját, a legnagyobb közösségi oldalon található a Ford Focus MK1 Friends Hungary Team csoport. Papp Gáborban már tavaly felmerült egy Tiszafüredre szervezendő Ford találkozó ötlete, végül az internetes közösség segítségével jött létre a program.

– Az eredeti tervek szerint május 16-án került volna sor a találkozóra, de végül a világjárvány miatt erre csak most nyílt lehetőség. Szerencsére az idő sem húzta keresztül a számításainkat – mondta a szervező.

A résztvevők számos versenyen mérethették meg magukat, volt felnikitartó verseny, autó kötélhúzás helyből, hangnyomás mérés, valamint autó szépségverseny, amelyen egy háromtagú zsűri választotta ki a győztest. A találkozón egy különdíj is gazdára talált, amit közönségszavazás után az kaphatott, aki mind a rendezvényen, mind az interneten aktív szerepet vállal a közösség életében.

Az 1998-as évjáratú Ford Focustól kezdve megfordult még a találkozón számos típus, például 2004-es Ford Focus ST, régebbi és újabb Ford Mondeok. A nap fő attrakcióját három darab, egyenként háromszáz-háromszázötven lóerős Ford Focus RS, valamint egy Ford Mustang megjelenése jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!