X. Európai Nagycsaládos Konferencia

2021.07.17. 13:10

Hat család képviselte Szolnokot a konferencián

A háromnapos X. Európai Nagycsaládos Konferencián az élelmiszermentésről, a másodhasználatról, a fenntarthatóságról esett szó.

P. Pusztai Nóra

A megyeszékhelyen működő egyesület hat családja képviselte Szolnokot a háromnapos X. Európai Nagycsaládos Konferencián, Keszthelyen. A rendezvény fő témája a „Fenntarthatóság bölcsője a család” volt, mely köré számos előadást szerveztek.

– Szinkrontolmács segítségével hallgattuk a külföldi előadókat – árulta el Csajka Gizella, a szolnoki egyesület egyik vezetőségi tagja.

A testvérek gondoskodó szerepe mellett szó esett az élelmiszermentésről és a másodhasználatról is.

A küldöttség másik tagja, Dósáné Zana Tünde arról beszélt, hogy a szekcióüléseken praktikus tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogy például miként lehet úgy élni, hogy ne termeljünk szemetet, mit hogyan hasznosíthatunk, mit ne használjunk, illetve szóba kerültek a főzési technológiák és a befőzés is. Ismeretekhez jutottak annak kapcsán is, miként lehet vegyszermentes háztartást vezetni – fejtette ki.

A három napot kulturális programok színesítették, meglátogatták a Georgikon Majortörténeti Múzeumot és a Festetics-kastélyt, közös, játékos családi vetélkedőt is szerveztek. Természetesen a gyermekekről sem feledkeztek meg, kézműves-foglalkozásokat és bábszínházat tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!