Elhivatottság

2021.12.14. 10:10

Húsz év múlva is csellótanár szeretne lenni a kisúji Bögös Gabriella Hanna

Daróczi Erzsébet

Bögös Gabriella Hanna

Forrás: Daróczi Erzsébet

Kimagasló zenepedagógiai munkássága elismeréséül részesült fiatal baptista művésztanári díjban Bögös Gabriella Hanna, a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola okleveles gordonkatanára.

– Számomra a zenei pálya egyenes volt, édesanyám a művészeti iskola szolfézstanára, így kisgyerekkorom óta második otthonom volt az iskola. Először zongoráztam, majd jött a cselló Papp László hatására, hatodikban pedig már tudtam, ez az utam. Debrecenbe mentem középiskolába, aztán a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára, majd hazajöttem a kisúji iskolába – mondta Hanna.

 – A zene nagyon fontos számomra, egyfajta önkifejező eszköz, a belső érzelmeimet is ezen keresztül tudom megélni. Sokszor hallgatok zenét, de szeretek magamnak is csellózni, amikor úgy érzem, szükségem van rá. Tanárként nem gondolom magam szigorúnak, szerintem az, aki zenei pályára készül, az gyakorolni fog, ott van benne a hajlandóság.

De azokat is igyekszem motiválni, akik csak kedvtelésből járnak

– ismeri el a díjazott, aki tehetséges tanítványaira külön figyel.

– Tizennyolc diákom közül Kiss Violettán az első pillanattól látom, hogy nagyon tehetséges, segítem versenyekre eljutni, hogy rutint szerezzen. Szeretem a hivatásom, húsz év múlva is csellótanár szeretnék lenni. Hálás vagyok iskolám vezetőinek, a kollégáknak, mert olyan légkörben dolgozhatom, ahol engedik, hogy saját stílusomban tanítsak, és ez nagy dolog. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában