Siker

2023.06.26. 06:55

Lépések millióival nyertek egymilliót a szolnoki Kodály iskolának

Tizenegy héten át gyűjtötték a lépéseket a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai, diákjai és a családok. Kitartásukat siker koronázta, a Millió lépés az iskoládért kihívás sorsolásán nemrégiben egymillió forintot nyertek.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Virtuálisan járták be az Országos Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai, diákjai és a családjaik.  Az intézmény még márciusban csatlakozott a Millió lépés az iskoládért kihíváshoz. Mindössze egy applikációt kellett letölteni az okostelefonra, ami rögzítette a megtett lépéseket és összegezte azokat.

Csodás dolog látni a mozgást számokban! 40 megtett kéktúrás körrel a 41 éves Kodály Iskola a 42. helyen végzett 

– elemezgette Süveges Ildikó, akinek gyermekei ugyancsak az iskolába járnak. A Galambos családnál mindennapos kérdéssé vált, hogy neked mennyi lépésed van eddig. Rengeteget túráztak, kirándultak, a szabadidejüket a természetben a város zajától távol töltötték, még szemetet is szedtek.  

– Eleinte soknak tűnt a 7000 lépés naponta, de nem sokkal később már nyolc, majd tíz volt a cél, még volt, hogy a húszezret is elértük. Igazából nekem ez az egész önmagam legyőzéséről és a határaink feszegetéséről szólt. Illetve, hogy egy közösség részévé váljak, melynek tagjai ugyanazon célért küzdenek – mesélte motivációjáról.

Süveges Ildikó gyermekeivel rengeteg időt töltött a szabadban. A lépéseit az applikáció összegezte napról-napra
Forrás: Beküldött fotó

Egymaga is több mint egymillió lépést tett meg a tizenegy hét alatt. A pedagógusok, diákok és a családok jó ügyért fogtak össze. Minél többen gyűjtötték ugyanis a lépéseket, annál nagyobb esély volt megnyerni az egymillió forintot a zárás utáni sorsoláson.

A megtett távokat az Országos Kékkör két és fél ezer kilométeres hosszára vetítették, a kodályosok ebből majdnem 41-et tettek meg, a kalapba ennyiszer került bele a nevük.

Március végétől tizenegy héten át gyűjtötték a lépéseket.

Szamosfalvi Gabriella intézményvezető elmondta, hogy az egyik kolléga találkozott a felhívással tavasszal, a hír futótűzként terjedt az iskolában.

– Egy mobil applikációt kellett letölteni, ami számlálta a megtett lépéseket. A gyerekek az okostelefonhoz kevésbé értő kollegáknak segítettek letölteni a programot, a családok együtt indultak a sétákra, igazi kodályos siker tehát – emelte ki.

A tanulóik egy része szüleikkel, kisebb vagy nagyobb testvéreivel különprogramot is szervezett, ebben élen járt a Szabovik család. Olykor egy-egy osztály közösen indult tanulmányi kirándulásra a Zagyva-partra a jó cél érdekében.

Naponta két órát sétáltam, normál esetben eddig nem így volt.

– Folyamatosan nyomon követtük a honlapon, hogy hanyadikok vagyunk, nagyon izgultunk érte, de az országos ranglistán mindig a harminchat és a negyvenkettedik hely között szerepeltünk – magyarázta.

A sorsolást is izgatottan figyelték, közzé is tették azonnal, amikor megtudták, hogy nyertek. A résztvevő kétezer iskolából százat sorsoltak ki, egymillió forintot érdemelt a kitartásuk.

– Néhány napja kaptuk meg a hivatalos értesítést, de arról még nem tudunk, hogy milyen feltételekkel lehet elkölteni az összeget.

Szeretnénk egy néptánc és gyógytornaszobát, ahol a padlózatot kellene kialakítani, illetve felszerelnénk bordásfalakat is, amennyiben erre a célra is fel lehet használni az összeget

– utalt a tervekre Szamosfalvi Gabriella.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!