Nagy találkozás

2023.07.13. 13:59

Tiszafüreden kapta vissza az évtizedekkel ezelőtt díjat is nyert, gyönyörű Corvette-et legelső gazdája

Huszonhárom év után került vissza egykori budapesti tulajdonosához az 1997-ben a „legszebb sportautó” díjat is elnyert ‘85-ös Chevrolet Corvette C4 Geiger.

Köllő Judit

A nagy találkozás: Kárász Miklós Tiszafüreden vehette át ismét régi járgányát, a több mint húsz éve keresett 1985-ös Corvette-et

Fotó: Strigel Ádám

 A megható történet kapcsán Strigel Ádám tiszafüredi autókereskedő kereste fel hírportálunkat, hogy elmesélje a járgány nem mindennapi történetét. 

– Olyan megható és kalandos történettel állunk szemben, amivel kereskedői pályafutásom során még sohasem találkoztam – töprengett el a nemrég történt eseményeken Strigel Ádám tiszafüredi autókereskedő. 

– Nemrég megvásároltam egy 1985-ös Chevrolet Corvette C4 Geigert. Az autó közzétételét követően alig pár nap múlva megkeresett Kárász Miklós, aki egy igen megható históriával állt elő, miszerint ezt az autót keresi már huszonhárom éve – idézte fel az eseményeket.

A díjazott Corvette és legelső tulajdonosa, Kárász Miklós 1997-ben
Beküldött fotó

Kárász Miklós 1997-ben átalakította a V8-as motorral szerelt járművet, ami abban az évben a „legszebb sportautó” elismerést is elhódította. Elhatározta, hogy az ugyanebben az évben született fiának ajándékozza majd, azonban az élet közbeszólt, és rá pár évre, 2000-ben el kellett adnia. Huszonhárom évvel később, a napokban azonban megpillantotta a közösségi oldalon, és azonnal felismerte. A minap, Tiszafüreden Strigel Ádám autókereskedőtől eredeti állapotában kapta meg, így  ígéretéhez híven fiának ajándékozhatta. 

– Végigfutott a borzongás a hátamon, amikor visszaadtuk az autót. Amikor Miklós meglátta kigördülni a garázsból, könnybe lábadt a szeme. Az üzleti szempontok egyből háttérbe szorultak, amikor szembesültem a történettel...

A különleges négykerekű sokáig autókereskedésekben állt. A dokumentumok szerint közel tíz évig kisújszállási gazdája volt, idejének nagy részét garázsban töltötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!