Szoljon podcast

2023.09.14. 14:30

Barát József: Csak rajtunk múlik, hogy egész évben érkezzenek vendégek Nagykörűbe!

A hétvégén (szeptember 16-17-én) rendezik meg a nagykörűi Cseresznyepálinka Napot és a havi körűi piacot. A Tisza-parti település híres gyümölcse már korábban országos és uniós eredetvédelmet kapott, pálinkája is rendelkezik már a hazai címkével, és rövidesen az is elnyerheti az uniós elismerést.

Turcsányi János

Barát József

Forrás: Szoljon.hu

A Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület rendezvényei ma már az ország minden részéből vonzzák a visszajáró és az új vendégeket. A helyi termékek piacra juttatását sikerrel megvalósító civil szervezet a cseresznyét a középpontba helyező programjai minden korosztály számára kínálnak érdekességet.

A Szoljon.hu podcastjének vendége Barát József, a Nagykörűért Alapítvány elnöke, a helyi Turisztikai Egyesület alapítója, aki szerint még korántsem értek lehetőségeik végére. A vele készült beszélgetésben szó esik a hétvégi pálinkás napokról, a közelgő Nagy Befőzésről, a terveik közt szereplő Cseresznyeházról, de arról is, miért költöznek előszeretettel az „ökofalu” címről álmodó kistelepülésre a városokból és miért látnak még hatalmas turisztikai potenciált Nagykörűben. A riporter Turcsányi János.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!