Szoljon Insta

2023.09.28. 10:33

Tündéri bébisüniket kaptak lencsevégre Tiszaföldváron

Tömösközi Károlyék tiszaföldvári házának udvarán hat kis sün született néhány héttel ezelőtt. Tacskójuk figyelt fel az apró állatokra, akik azóta bejárták a kert minden zegzugát. A bébisünikről felvételeket is készítettek.

Pakainé Pusztai Nóra

A kis sünik hamar összebarátkoztak a család házi kedvencével

Fotó: Tömösközi Károly

Közelről és hosszú ideig tudták megfigyelni a kertjükben vendégeskedő süniket Tömösközi Károlyék. A tiszaföldvári házuk udvarán néhány hete tűntek fel először az apró állatok.

– A kutyánk vette észre őket. Mi csak arra lettünk figyelmesek, hogy nagyon szimatol valamit. Ekkor 3-4 süni volt itt ott. Aztán öt. Majd egyszer csak egy kupacban aludtak az akkor már szokásos helyükön hatan – mesélte Károly.

Érdekes módon nem egy eldugott helyen, hanem levágott, száraz ágak tövében leltek vacokra.

– Van, amelyik fekete képű, de akad fehérhasú, -hónaljú is – jellemezte a gomborrú élőlényeket. Hozzátette: bár leginkább csak megfigyelték őket, mégis úgy érzik, egy kicsit nevelték is. Az utóbbi napokban kevesebbet látják a süniket.

– Valószínűleg mindegyik szétszéledt, vagy átálltak éjszakai módba, ettől függetlenül várjuk vissza őket – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!