Születésnap

2023.10.16. 15:54

Öt gyermeket nevelt fel Erzsike néni, aki ma már két ükunokával is büszkélkedhet

Szépkorút köszöntött a napokban Tiszatenyő önkormányzata. Kovács Ferencé Veréb Erzsébet október 14-én töltötte be a kilencvenediket.

Molnár-Révész Erika

A 90 éves Kovács Ferencnét (jobbra) vele élő 9 éves dédunokája Vékony Nikoletta (balra) és Kozák Mária alpolgármester (középen) köszöntötte

Forrás: Beküldött fotó

Kovács Ferencné Veréb Erzsébet 1933. október 14-én született Szajolban. Ötgyermekes családban nőtt fel, négy fiútestvérével. Szülei zsellérek voltak, faluról-falura jártak, napszámos munkákat vállaltak. 1953-ban férjhez ment, első gyermekét –egy lányt–20 évesen szülte, majd még négy gyermeknek adott életet, három lánynak és egy fiúnak.

Mint azt lányától, a Szolnokon élő Kocsis Jánosnétól megtudtuk, nagyon szerényen, de tisztességesen, becsületesen éltek. Szajolból Szolnokra költöztek, majd ismét Szajolba, végül Tiszatenyőn telepedtek le. Erzsike néni, amikor az öt gyermek nevelése közben éppen tudott, állami gazdaságban dolgozott, majd a MÁV-hoz került, mint takarító. Minden munkát elvállaltak férjével, ami adódott. 18 éve özvegyült meg. Jelenleg egyik lányával és három dédunokájával él a településen. Időközben a család szépen gyarapodott, hiszen 5 gyermekétől, 10 unoka 27 dédunokája és 2 ükunoka született.

– Bár vannak vérnyomásproblémái, de fizikálisan és szellemileg jól van. Nehezebb a járása, de otthon elközlekedik, időnként kimegy a gondozókkal sétálni és szívesen tévézik – mesélte lánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!