Advent második hétvégéje

2023.12.08. 08:00

Kalandokkal teli játékos nap, gyerekkoncert és mézeskalács-kiállítás – programajánló a Jászságból

Lélekemelő programokkal készülnek advent második hétvégéjén a jászsági települések. A szervezők igyekeznek minden korosztályt megszólítani. A forgatagban gyerekekkoncertek, társasjátékos bemutatók, helyi intézmények, művészeti csoportok előadásai ígérnek meghitt pillanatokat, tartalmas kikapcsolódást. Az adventi koszorún meggyújtják a remény gyertyáját.

Illés Anita

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

JÁSZBERÉNY

A Jászberényi Társasjátékos Egyesület szervezésében december 9-én, szombaton Jászsági Játékos Nap és Vásár lesz a Déryné Rendezvényházban, ahol 10 órától 17 óráig rengeteg élménnyel várják az érdeklődőket. A programot többek között társasjáték bemutatók, Logiscool kalandpróba, 3D nyomtatás, figura festés, terepasztalos bemutató és vásár színesíti. A rendezvényre belépni 500 forintos támogatói jeggyel lehetséges, mely tombola is egyben.

Advent második vasárnapján 9.30-kor Mézes – Bábos Élményműhely keretében mézeskalács készítésre várják a sütni, alkotni vágyókat a Roomli – a kreatív ponton. A foglalkozáson előzetes jelentkezéssel, 3000 forint regisztrációs díj megfizetésével lehet részt venni. A Családi Matiné 15.30-kor kezdődik a Lehel Film-Színházban, ahol a Kiskalász Zenekar ad ünnepi koncertet. Belépő elővételben és a helyszínen is kapható a koncertre. A 17 órakor kezdődő második gyertyagyújtáson Mező István református lelkipásztor mondt köszöntőt, közreműködik Ecsedi Péter énekművész. A Lehel vezér téren felállított adventi színpadon 17.45-kor a Fürkész Óvoda és a Regélő Színjátszókör Karácsonyi mese című előadását csodálhatják meg a karácsonyi faluba látogatók. Az ünnepi pódiumon a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek „Kire, kire kisdedecske…” című várja az érdeklődőket.

JÁSZAPÁTI

December 9-én, szombaton 17 órakor szentmisével kezdődik az adventi program a római katolikus templomban, majd a főtéren a város adventi koszorúján fellobban a remény lángja. A lélekemelő eseményen közreműködik a Muskátli Népdalkör. A gyertyagyújtás után az Óperenciás Együttes Mikulásváró műsora szórakoztatja a gyerekeket. Vasárnap 16 órakor rendezik meg a IV. NSF Dance Táncgálát a Pájer Antal Művelődési Házban.

JÁSZÁROKSZÁLLÁS

Ezen a hétvégén is folytatódik az Árokszállási Téli Esték programsorozat. Szombaton 19 órakor és vasárnap 16 órakor a Görbe János Színkör premier előadásában Mouezy-Eon Nancey: A villámhárító című zenés vígjátékát láthatja a közönség három felvonásban a Petőfi Művelődési Házban. December 10-én, vasárnap 16 órakor az Ifjúsági Tanács Pohár estjét rendezik meg a Móczár Andor téri parkban.

JÁSZFÉNYSZARU

Az adventi időszakban meghitt rendezvényekkel, varázslatos ünnepi programokkal várják a helyieket és a városba látogatókat. December 8-án, pénteken 16 órakor Csetresz adventi kézműves foglalkozás lesz a művelődési házban, majd 17 órakor adventi olvasóklubot és felolvasó estet tartanak a könyvtárban. Szombaton rendezik meg a Jászfényszarui Napfény Óvoda adventi vásárát, 14 órakor a Kisvárosi séta keretében a Főtér rejtett értékeit mutatja be Dr. Farkas Kristóf Vince, történész. Este hat órakor meggyújtják a remény gyertyáját a város adventi koszorúján.

JÁSZKISÉR

December 9-én, szombaton 9 órától immár harminckettedik alkalommal rendezik meg az „Apáról-fiúra” népi gyermekjátékok és hagyományok közösségi bemutatóját a Művelődés Házában. Vasárnap 15 órakor Mézeskalács-kiállítás nyílik a Művelődés Házában. Az édes-mézes város december 17-ig csodálható meg, a kiállítás darabjait az előző évekhez hasonlóan idén is jótékonysági céllal árverésre bocsátják. A második adventi gyertyagyújtás 16 órakor kezdődik a főtéri parkban, a karácsonyfánál, ahol köszöntőt mond dr. Mudris Andrásné aljegyző, Somodi Lajos református lelkész. Az ünnepi műsorban közreműködik a Jászkiséri Pedagógus Női Kar, a Csete Balázs Általános Iskola és a Búzavirág Népdalkör. Az esemény vendéglátói ezúttal a Csete Balázs Általános Iskola, a Jászkisér Gyermekeiért Alapítvány, a Búzavirág Népdalkör, a Jazyges Íjász Egyesület és a Városvédő Polgárőr Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!