Múltidéző

2024.03.12. 11:02

A múlt szépségei a jelen Tündérszépeinek példaképei lehetnek

A különböző évszázadokban más-más volt a divat, mely a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szépségversenyeken is megjelent. Összegyűjtöttünk néhány felvételt az 1990-es és 2000-es évekből, megmutatjuk, hogyan néztek ki akkor a szépségversenyek résztvevői.

Pakainé Pusztai Nóra

A Tisza-tó szépe versenyeken évtizedeken át hosszú sorban álltak a lányok és várták, hogy színpadra léphessenek. Bikiniben vonultak végig a kifutón, majd izgatottan várták a zsűri értékelését és a döntését, hogy végül ki viselheti majd a koronát és ki érdemli az udvarhölgyi címet.

Tisza-tó, szépségverseny
A legszebbek fejére került a korona 
Forrás: Archív felvétel

Az Abádszalóki Szabadtéri Színpadnál a figyelő szempárokból sem volt hiány, a szépségverseny minden évben nagy népszerűségnek örvendett. 1990-ben Komár László énekes adta át a győztesnek a koronát, sőt abban az évtizedben Csonka Bandi konferálta fel a lányokat. 

2002-ben tizenharmadik alkalommal rendezték meg Abádszalókon a Tisza-tó szépe versenyt. Az Új Néplap hasábjain már a próbatétel előtt azt írtuk, hogy előzetesen húsznál is többen jelezték nevezési szándékukat, végül 31-en vonultak végig a színpadon.

– Ez a seregszemle már korábban kinőtte a megyét, mivel szűkebb hazánkon kívül akadtak versenyzők Budapestről, Debrecenből, Szegedről, de még Sopronból és Zalaegerszegről is – soroltuk.

Tisza-tó, szépségverseny
A Tisza-tó szépségverseny győztesei – Kontra Klaudia (balra) második udvarhölgy, Polgár Krisztina szépségkirálynő (középen) és Kacziba Tímea első udvarhölgy – Csonka András műsorvezetővel és Kozsó zenész-producerrel, zsűritaggal  
Fotó: Mészáros János / Forrás: Archív

Pénzjutalmak, ajándékok, utazások, nyaralások várták az indulókat, a dobogósokat pedig lovas hintós felvonulásra vitték huszárkísérettel, ezt követően fogadást adtak tiszteletükre. Az estélyi ruhás felvonulás este kilenc után kezdődött, ott derült ki a közönségszavazás eredménye.  

Az archívumban tovább keresgélve újabb szépségversenyre bukkantunk, 2005-ben ugyancsak egy meleg, nyári napon keresték a Tisza-tó szépét.

– Egy szépségversenynek mindig van színe és fonákja, sok apró, olykor intim mozzanata. Hiszen az indulókat sminkelni, fésülni kell, a lábakat, a testet olajjal bekenni, hogy jobban mutasson a versenyző. Mások az arckikészítést maguk végzik önmagukon, elvégre ők tudják legjobban az előnyös színeket, kontúrokat. Felvételeink a mostani abádszalóki szépségverseny néhány ellesett pillanatát örökítették meg – jelent meg a tudósítás.

Hagyománya van a Tündérszépek szépségversenynek

Az elmúlt években a Mediaworks Hungary Zrt. is meghirdette szépségversenyét. A zsűri és a közönség döntése alapján legszebbnek ítélt lányok értékes nyereményekért szállhattak harcba. Idén a jelentkezés február 5-én indult, az előválogató megkezdődött, sőt Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében már a fotózásokat is megkezdtük, melyekről hírportálunkon is beszámoltunk. Ám még nem késő jelentkezni.

A Tündérszépek szépségversenyre a 18 és 35 év közötti lányok jelentkezését várjuk, akik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében élnek vagy itt tanulnak. A hölgyek az Új Néplapban és a Szoljon.hu-n is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, emellett talán a róluk készült felvételek is bekerülhetnek egy hasonló válogatásba évtizedek múlva.

Le ne maradj, nevezz még most!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!