Tisza-tó

2017.07.05. 07:23

Több tonna ponty kerül a Tisza-tóba

Egész évben zajlik a halasítás a megye legnépszerűbb horgászvizén. A tározótér több pontján ezerszám helyeznek a vízbe horogérett példányokat.

Ujvári László

A Tisza-tónál egész évben zajlik a halasítás

Forrás: Beküldött fotó

– Ezek a halak már fogható méretűek, ami azért lényeges, mert a Tisza-tavon az országos rendhez képest nagyobb a ponty legkisebb kifogható mérete. Tiszafüreden, Abádszalókon, Sarudon és Poroszlón ötezer kilogramm háromnyaras pontyot helyeztünk ki – közölte Papp Gábor ökológus.

Idén a halasítás legfontosabb eleme az egynyarasok telepítése volt.

– Halgazdálkodási szempontból ez nagy előrelépés, mert így rendkívül sok egyed került a tározóba. Előnye, hogy meglehetősen ellenálló a környezet negatív hatásaival szemben, nagy részük el fogja érni a kifogható mérethatárt, ennek köszönhetően pedig hatékonyan növelhető a Tisza-tó pontyállománya – vázolta a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. szakembere.

A háromnyaras ponty telepítése egész nyáron, több tételben folytatódik. Még tizenkétezer példány kihelyezését fogják elvégezni augusztus végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában