FRISSÍTVE

2018.03.09. 06:04

Nagyszabású turisztikai fejlesztések kezdődhetnek a megyében

Egy csütörtöki bejelentés szerint újabb jelentős turisztikai célú ­fejlesztési ciklus előtt áll a megye és a megyeszékhely egyaránt.

M. G.

Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Szalay Ferenc polgármester a RepTárban.

Megtudhattuk, hogy a turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt Magyarországon, 2017-ben pedig minden idők legjobb turisztikai évét könyvelhettük el.

Tavaly 215 ezer vendég több mint 591 ezer vendégéjszakát töltött el a megye kereskedelmi szálláshelyein.

Idegenforgalmi szempontból térségünk legfontosabb települései: Cserkeszőlő, Berekfürdő, Szolnok és Tiszafüred, majd Martfű, Túrkeve, Kisújszállás Jászszentandrás, Jászapáti és Jászberény.

A következő években a megyét érintő turisztikai fejlesztések összesen 17,3 milliárd forint támogatással valósulnak meg, ehhez jönnek még a kiemelt térségi projektek.

Úgymint: Szolnokon a tiszaligeti fürdőépítés, a várkerület rekonst­rukciója, a tiszai kikötő és kapcsolódó létesítmények kiépítése. Továbbá: megépül a Tiszafüred és Poroszló ­közötti kerékpárút.

Megkezdődik az Alsó-Tisza és a Körösök víziturizmusának kiépítése, négy évszakossá alakítják át a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdőt.

A Tisza-tónál megvalósul a szabadvízi strandok fejlesztése, a kerékpározás infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztése, tematikus szigetek fejlesztése, a túravitorlázáshoz kapcsolódó kikötőfejlesztések, valamint a Hortobágy–Tisza-tó élménykerékpárút kialakítása. Karcagon többek között élmény- és gasztronómiai parkot építenek.

Abádszalókon és Tiszafüreden, valamint Kunszentmártonban a turisztikai infrastruktúrát fejlesztik. Létrejön a Tisza-tavi templomok útja, illetve a Nagykunsági templomok útja, továbbá, történelmi emlékhelyhez kapcsolódva megvalósul a Mezőtúri Református Látogatóközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!