TÖRTEL

2018.09.29. 09:30

Olaszok is viszik a törteli birkákat

– Az idei fejlesztéseink döntő részével a közelmúltban végeztünk. Beszereztük a legfontosabb eszközöket, így például digitális állatmérleget, de az önitatókat is. Emellett pedig befejeződött a negyven hektáros legelőnk elkerítése is. Már csak a kapuk kialakítása van hátra… – beszélt a munkálatokról Sebők Mihály.

Hartai Gergely

Sebők Mihály szerint sok mostanság a munka

Fotó: Mészáros János

Az állattenyésztő elmondta, továbbra is jól fogy a helyi telep birkaállományából. Úgy tűnik, ez a helyzet ősszel sem változik majd.

– Nemsokára ellenek a juhaink, ezért a telepen mostanság is sok a munka. Még százötven bárány van, amiket hamarosan le kell szállítanunk – taglalta a falubeli tenyésztő.

Majd hozzáfűzte, a múlt héten olaszok vittek az állatokból, nemrég pedig a Dunántúlra és Kengyelre is kerültek törteli juhok. Így a jelenlegi állatállomány összlétszáma kétezer-kétszáz, ebből ezernégyszáz anyabirka.

Sebők Mihály szerint sok mostanság a munka
Fotó: Mészáros János

Sebők Mihály arról is beszámolt, ezúttal Kaposváron képviseli faluját a város állattenyésztéssel kapcsolatos szakmai programján, ahová a tervek szerint huszonhét birkájával érkezik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!