terjeszkedés

2019.01.30. 09:24

Már börtönökben is eszik a tiszaörsi tésztát

Folytatódik a tiszaörsi tészta sikertörténete. Még néhány hónappal ezelőtt „csak” arról szóltak a hírek, hogy a Jászkunság minden pontján elérhető a termék. Ma már nehéz olyan megyét, nagyvárost találni hazánkban, ahol ne ismernék.

Ujvári László

Terjeszkedik az örsi tészta, már Soprontól Szegedig, Váctól Gyuláig fellelhető. Új fejlemény, hogy több büntetés-végrehajtási intézménybe sikerült bekerülnie a terméknek.

– Mindenhova vittünk termékmintát. Úgy tűnik, jó lépés volt, mert elnyerte az intézmények tetszését – magyarázta Bodonné Gyöngy Erika. Tiszaörs polgármestere kiemelte: Sopronkőhida, Szeged, Szolnok, Kecskemét, Kalocsa mellett Állampusztára is eljutottak. Győrött és Vácott hasonló sikerrel jártak.

A Barázda Élelmiszer-előállító Szociális Szövetkezet terméke, az örsi tészta már az ország szinte minden pontján megtalálható. Ezzel pedig az első olyan Tisza-tavi árucikk, mely ilyen széles körben tudott ismertté válni. Nemrég egy új gyártóegység, sajtüzem kezdte meg működését a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!