Jászkunság

2022.06.17. 17:25

Ismét bizalmat szavaztak Hubai Imre Csabának

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Jász-Nagykun-Szolnok megyei küldöttgyűlése június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket. A fejleményekről a kamara a pénteki sajtótájékoztatóján számolt be.

Kovács Berta

Hubai Imre Csaba Fotó: Mészáros János

A május 20-ai kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és tizenhét támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a nyolcvan fős megyei küldöttgyűlést. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei küldöttgyűlés június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a tizenöt küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik megyénket.

Az elnöki pozíció betöltésére ismételten Hubai Imre Csabát találták a legalkalmasabbnak.

Az régi-új elnöktől megtudtuk, a következő időszakban fő törekvésük, hogy szorosabbra fűzzék a gazdák közötti kapcsolatrendszert, kiemelten foglalkoznak a továbbképzéssel is. 

Nagy hangsúlyt helyeznek a fiatal gazdák segítésére, támogatják a legfiatalabb célzó programjukat, melyben arra törekednek, hogy megismertessék e korosztállyal a természet, a gazdálkodás szépségeit, továbbá segítik a fiatal gazdákat a földszerzésben. Emellett a kamara nagy hangsúlyt helyez a továbbiakban is karitatív tevékenységekre, ilyen a közismert Magyarok Kenyere program.

A választási eredmények alapján az elnök munkáját hét alelnök segíti. Kiss János a mezőgazdaságért, Budai Ferenc az élelmiszeriparért, a Tiszaigari 2006 Mg Kft. képviseletében Szilágyi László a vidékfejlesztésért, Kis Józsefné az általános agrárgazdasági ügyekért felel alelnökként, továbbá Patkós Lajos, az Agricola-Jász Kft képviseletében Ivanics Balázs, valamint Czinege Kálmán László helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnök támogatja az elnöki munkát.

A megyei küldöttek maguk közül megválasztották az országos küldötteket is. E szerepet Hubai Imre, Kis Józsefné, Kiss János, az Agricola-Jász Kft. képviseletében Ivanics Balázs; Molnár Ferenc, Patkós Lajos, az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat képviseletében Luzsi József; Balajthi Zoltán, Czinege Kálmán László, dr. Bernáth Erzsébet, Farkas István, a Jászkiséri Laktored Kft képviseletében Zilahiné Varga Piroska; Pócs János, Póth János, valamint a Szolsüt Zrt. képviseletében Csonka Endre látja el az országos küldötti tennivalókat.

A megyei etikai bizottság tagja Nagy Zoltán János, Fekete Ferenc, Muzsnyai Péter és Rádi Tibor József lett.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is.  

A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Gyulai László Attila, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Kiss Mihály, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Urbán Béla, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Czinege Kálmán, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt Házi Margit Marianna, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Krokavecz László Ottó, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt az Mg Erdő Kft. képviseletében Mészáros Gergely, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Bugyi Gergő, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Hubai Imre vezeti az elkövetkezendő öt esztendőben.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!