Karcag az egyik kivétel

2023.06.16. 13:30

Gazdasági helyzet: szinte mindenhol érezhető a visszaesés a Jászkunságban

A térség gazdasági helyzetéről, az árvíz elleni védekezésről, illetve a kiemelt projektekről is szó volt a vármegyei közgyűlésen pénteken.

P. Pusztai Nóra

A legutóbbi közgyűlésen szó esett többek között az árvíz elleni védekezésről is

Fotó: Nagy Balázs

Megtartotta aktuális ülését Jász-Nagykun-Szolnok vármegye közgyűlése. Pénteken a megyeházán a napirendi pontok között szerepelt az árvízvédelmi beruházások aktualitásáról szóló beszámoló. Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, jelenleg a vármegyében öt helyszínen zajlanak fejlesztések.

Tiszavárkony térségében régóta égető probléma a partcsúszás, ennek helyreállításán dolgozunk, nagy lépés a település biztonsága érdekében. De a töltésmagasítás és a stabilizálás megfelelő feltételeket biztosít a kerékpárosoknak

– részletezte.

Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a tavalyi év gazdasági helyzetét elemezte.

– Jelentős különbség van a Jászság, Szolnok és térsége, valamint a Nagykunság ipari teljesítménye között. Szinte mindenhol visszaesés tapasztalható, kivéve Karcag környékén, ahol láthatóan jó hatással van az infrastruktúra fejlődése – fogalmazott.

Ehhez kapcsolódóan Karancsi Tamás, a vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. igazgatója a kiemelt beruházások állapotáról elmondta, hogy jövőre már birtokba vehetik a cégek a Karcagon épülő új üzemcsarnokot. Az iparterület fejlesztésére 517 millió forintot különítettek el.

Dr. Sziráki András a tavalyi év gazdasági helyzetét elemezte
Fotó: Nagy Balázs

– A közel ezer négyzetméteres közművesített üzemcsarnok hatása már most érződik, az önkormányzatnál jelentkeztek érdeklődők – emelte ki. A másik kiemelt projekt egy négy évszakos turisztikai attrakció Tiszafüreden, a természetbúvár túraközpont, ami ugyancsak megnyithat tavasszal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!