Szoljon Insta

2023.11.28. 19:53

Kiderült, mely cégek kerültek a vármegyei TOP 50-be

Idén immár 28. alkalommal jelent meg a vármegye gazdaságának és legjelentősebb vállalkozóinak teljesítményét elemző TOP 50 kiadvány, melyet ünnepélyes keretek között kedden mutattak be a Szatmári Rendezvényházban, Jászberényben.

Illés Anita

Ünnepélyes keretek között adták át az Év Vállalkozása Díjakat

Fotó: Pesti József

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó és Vámigazgatósága ebben az évben is az elért eredmények alapján rangsorolta a társas vállalkozásokat. 

Dr. Sziráki András, a JNSZ Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara köszöntőjében a vármegye 2022. évi gazdasági teljesítményéről beszélt. A rangos esemény díszvendégekét Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a területfejlesztés aktuális kérdéseiről, Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a magyar gazdaság 2023-ban várható teljesítményéről és 2024 növekedési kilátásairól tartott előadást. Dr. Berkó Attila főispán és Pócs János országgyűlési képviselő a térség gazdasági szereplőinek teljesítményét méltatta. 

A TOP 50 kiadványból megtudtuk, hogy a Jászfényszarun működő Samsung Electronics Magyar Zrt. megőrizte vezető pozícióját, második helyen a tószegi Accell Hunland Kerékpárgyártó és Értékesítő Kft. teljesített, a harmadik helyet pedig a jászberényi Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. foglalta el. Hagyományosan a rendezvényen adták át az Év Vállalkozása Díjakat. Eredményeik alapján a kamara elismerésében részesült: a Jász-Plasztik Kft., a McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft., a Finom Fűszerek Kft. és Csontos György egyéni vállalkozó, bútorasztalos mester. Oklevelet kapott Villás Gergő, a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága Tervezési és Elemzési osztályvezetője, a TOP 50 kiadvány szerkesztője. A rendezvény Dr. Kállai Mária pohárköszöntőjével és fogadással ért véget. 

 

TOP 50 első tíz vállalkozása

1. Samsung Electronics Magyar Zrt.

2. Accell Hunland Kerékpárgyártó és Értékesítő Kft.

3. Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft.

4. Jász-Plasztik Kft.

5. KALL Ingredients Kereskedelmi Kft.  

6. Claas Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó Kft. 

7. Sangjin Micron Hungary Gyártó és Kereskedelmi Kft.

8. Szatmári Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

9. Tisza-Coop Nagykereskedelmi és Szolgáltató Zrt.

10. Jász-Plasztik Autócentrum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában