Kávészünet

2023.11.25. 12:00

Lehetőségekről is hallhattak a Karcagon összegyűlt vállalkozók – galériával

Újabb Kávészünetre hívta meg a városháza Kántor Sándor termébe a helyi vállalkozások vezetőit Szepesi Tibor polgármester.

Daróczi Erzsébet

Szepesi Tibor polgármester

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Azért kezdtük egy éve ezt a rendezvénysorozatot, hogy Karcag nagy vállalkozásainak irányítóit meghívjuk egy kötetlen beszélgetésre, együtt gondolkodásra a város fejlődéséről és szakmai előadásokra. Mindannyiunk érdeke, hogy fejlődni tudjon a település, azok a vállalkozások, vállalkozók, akik munkahelyeket teremtenek, s meghatározzák a város életét a következő évtizedekben – hangzott el Szepesi Tibor polgármester köszöntőjében, aki ezt követően részletesen szólt a városban zajló fejlesztésekről. 

– Májusban három pénzintézet fúziójával megalakult a legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú pénzintézet, az MBH Bank, melynek Karcagon is van fiókja, így a városi és járási fejlesztésekben is partnere tud lenni a vállalkozásoknak, önkormányzatoknak – ennek a részleteiről Puskás András vezérigazgató- helyettes tájékoztatta a jelenlévőket. 

A Karcagi Járás elmúlt időszakban megerősödött szerepéről beszélt előadásában Páldi Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezetője.

– A vármegye 9 járása közül a Karcagi Járás eredményeit tekintve a Jászság mögé lépett elő, ami azért jelentős eredmény, mert mindig is a Jászság volt vármegyénkben a gazdaság motorja, húzóágazata volt a Szolnoki Járással együtt. Most a sorrend Jászberény, Szolnok és a Karcagi járás, ami azt jelenti, hogy az ide érkező források jól hasznosultak – fogalmazott Páldi Tamás, majd néhány számadattal is alátámasztotta ezt.

A járás társas vállalkozásai 133,4 milliárd forint nettó árbevételt realizáltak, ami a negyedik legnagyobb a vármegyében. Az értékesítés közel háromtizede külföldre irányult.

– A járás vállalkozásainál állt alkalmazásban a harmadik legtöbb vármegyei munkavállaló. A legnagyobb foglalkoztató 348 főnek adott munkát. A vármegyei bruttó hozzáadott érték 5,8 százaléka származott a Karcagi Járásból, ami még így is a harmadik legmagasabb érték csakúgy, mint a 9 649 ezer forint fajlagos bruttó hozzáadott érték – sorolta a járás eredményeit az irodavezető, aki a jelenlévő vállalkozóknak részletesen szólt azokról a most induló pályázati lehetőségekről, melyeket a vállalkozások vehetnek majd igénybe.

A Kávészünet jó alkalom volt arra, hogy a helyi vállalkozók, vállalkozások vezetői első kézből kaphassanak információt Karcag és a járás eredményeiről, a terveiről, valamint a befektetési lehetőségekről és az induló pályázatokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!