Rekordok

2024.02.04. 19:55

Kúria félmilliárdért, homokbánya még többért – ingatlanos legek a Jászkunságból

Érdekes statisztikákat bocsátott hírportálunk rendelkezésére a legnagyobb hazai pénzintézet ingatlanpiaccal foglalkozó portálja. Statisztikájukból kiderül, hogy jelenleg egy homokbánya a legdrágább jászkunsági ingatlan a portfóliójukban, de kiemelkedik a felhozatalból egy panorámás tiszafüredi lakás és egy patinás kúria is.

Kovács Berta

A Tiszaszentimrén álló kúriát hirdetik most a legdrágábban vármegyénkben

Forrás: otpotthon.hu

Rengeteg érdekességet osztott meg hírportálunkkal a legnagyobb hazai pénzintézet ingatlanokkal foglalkozó oldala. Az elmúlt évben Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében összesen 6781 ingatlanhirdetést adtak fel az az OTP ingatlanhirdetési portálján.

Tiszafüred végzett a második helyen

Statisztikáikból kiderül, hogy a legtöbb lakáshirdetést tavaly természetesen Szolnokon adták fel vármegyénkben. Az már jóval beszédesebb adat, hogy a vármegyeszékhelyet Tiszafüred, Jászberény, Karcag és Jászfényszaru követte ebben az összevetésben. A idei esztendőből még nem sok telt el, ám az Otpotthon.hu portáltól kapott elemzés szerint az idei adatok alapján máris változás történt a sorrendben. Szolnok változatlanul az élen áll, ám a meghirdetett lakások száma alapján Újszász jött fel a második helyre, Jászberény és Karcag pedig a harmadik és negyedik helyen szerepel.

A portálon eladásra kínált ingatlanok árában – nem meglepő módon – jelentős különbségek mutatkoznak.

Tizenöt szobás kúria ötszázmillióért?

A cég adatai szerint a legdrágább jászkunsági lakóingatlan címére jelenleg egy Tiszaszentimrén található patinás épület pályázhat. A 15 szobás kúriáért, mely a Tisza-tó partján 1,3 hektáron elterülő birtokon áll, tulajdonosa 498,45 millió forintot kér a leendő vásárlótól.

A „legértékesebb” meghirdetett ingatlan viszont jelenleg egy kétszobás, az erkélyről a Tisza-tóra néző, panorámás tiszafüredi lakás. A 73 négyzetméteres lakást ugyanis 99 millióért szeretné eladni a tulajdonosa, ami nem kevesebb mint 1 575 430 forintos négyzetméterárat jelent!

Egy homokbánya az abszolút rekorder

Természetesen számos nem lakáscélú ingatlant is szeretnének eladni. A nem lakáscélú ingatlanok közül egy homokbánya a legdrágább most a vármegyénkben a cég adatai szerint.

A Törökszentmiklós mellett található 154,2 hektáros területet kétmilliárd forintos vételi áron hirdették meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!