Hőhullám

2023.07.12. 13:55

Tetőzik a brutális hőség: így éli túl a Jászkunság az embert próbáló kánikulát – galériával

Tombol a hőség, izzad a Jászkunság: már napok óta harminc fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála napközben. A kánikulát leginkább a hűsítő víz közelében lehet elviselni, így vármegyénk strandjai is megteltek.

Pakainé Pusztai Nóra

Szerdán tetőzik az idei második hőhullám

Fotó: Nagy Balázs

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szerdán tetőzik az idei második hőhullám, majd a hét második felében heves záporokkal, zivatarokkal csak átmenetileg mérséklődik a meleg. Péntektől erősödik a felmelegedés, hétvégén visszatér a hőség. Sokan a strandolást választják, a hűs víz ugyanis felfrissülést biztosít.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Szolnokon locsolják az utakat, a város több pontján frissítő vizet osztanak, megnyitották a klimatizált intézményeket, ahova néhány percre be lehet menni hűsölni. Talán nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy, aki teheti lehetőség szerint 11 és 15 óra között, ne tartózkodjon a napon. Ilyen forróságban különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A szabadban dolgozók, illetve a fesztiválokon szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy ügyelni kell a fokozott vízfogyasztásra, ugyanakkor érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!